Erişilebilirlik

Trump’tan Eski Avukatı Cohen’e ve Özel Savcı Mueller’e Tepki 


Michael Cohen ve Donald Trump
Michael Cohen ve Donald Trump

Başkan Donald Trump, Rusya soruşturmasında özel savcı Robert Mueller’ı Arjantin’de katıldığı G20 zirvesi sırasında da eleştirmeyi sürdürdü. Paylaştığı Twitter mesajında Trump, soruşturma için kullandığı “cadı avı” nitelemesini tekrar etti. Trump, Rusya’da herhangi bir inşaat projesini hayata geçirmediğini vurguladı.

Trump mesajında, “Çok iyi bir imarcıydım, mutlu bir hayatım vardı ve ülkenin kötü bir yöne gittiğini gördüm. Tüm zorluklara rağmen Başkanlık için yarışmaya karar verdim, işlerimi de çok yasal, çok uygun şekilde sürdürmeye devam ettim, kampanya sürecinde bunun hakkında konuştum” diye yazdı.

Trump’la seyahat eden gazeteciler, Başkan’ın ruh halinin kötü, kafasının da karışık olduğunu söylüyor. Bunun nedeni, eski avukatı Michael Cohen’ın Trump’ın Rusya ile bir emlak anlaşması konusunda Kongre’ye yalan söylediğini federal mahkemede itiraf etmesi.

Trump’ın Moskova’da otel, rezidans ve alışveriş merkezi kompleksi yapma planları 20 yıldan öncesine dayanıyor. Başkan, kampanyası boyunca Rusya ile hiçbir iş yapmadığını ve Kremlin’le hiçbir bağlantısının olmadığını söylemişti.

Ancak Perşembe günü Beyaz Saray önünde muhabirlere, zamanında bir bina inşa etmeyi düşündüğünü söyledi.

Trump, ‘’Yapsaydım da bir yanlış olmazdı. Kampanyamı yürütürken kendi işlerimi de yürütüyordum. Kazanmama ihtimalim yüksekti ve kaybetseydim işimin başına dönecektim, bu esnada neden fırsatları kaçırayım ki?’’ dedi.

Eski avukatı Michael Cohen bir zamanlar, Trump için canını verebileceğini söylemişti. Başkan Trump ise bugün Cohen’i, mali suçlarından daha az hapis cezası almak için Mueller’e yalan söyleyen zayıf biri olmakla suçluyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG