Erişilebilirlik

Trump'tan Fauci'ye Sert Eleştiri


Başkan Donald Trump, Pazartesi günü kampanya çalışanlarıyla düzenlenen telekonferans sırasında Amerika'nın önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanlarından Dr. Anthony Fauci için “felaket” tanımlaması yaptı. Trump, konuşmasında seçimi kazanma konusunda kampanya çalışanlarına güvence verdi.

Arizona eyaletinde katılacağı iki kampanya etkinliğinden önce Nevada eyaletinin Las Vegas kentindeki otelinden telekonferansa katılan Trump, kampanya ekibini hareketlendirmek amacıyla düzenlenen görüşmenin ortalarında Dr. Fauci'yi eleştirmeye başladı. Trump kampanyası, gazetecilerin Trump'ın telekonferansını dinlemesine izin vermişti.

Corona virüsüyle mücadele ekibinde yer alan Dr. Fauci ve Başkan Trump, pandemiyle nasıl mücadele edileceği konusunda görüş ayrılığı yaşıyor. Şimdiye kadar 219 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Corona pandemisi, 3 Kasım'da yapılacak seçimlerde öne çıkan unsurların başında yer alıyor.

Öte yandan Dr. Fauci, sözlerinin çarpıtılarak Trump kampanyası kapsamında kullanılmasını açıkça eleştirmiş, CBS televizyonunun Pazar günü yayınlanan “60 Minutes” programında Trump'a Corona virüsünün bulaşmasına şaşırmadığını söylemişti.

Katılımcıların maske takmadığı ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı seçim mitingleri düzenleyen Trump, Amerikan kamuoyunun pandemi kısıtlama ve önlemlerinden sıkıldığını söylüyor.

Başkan Trump, “İnsanlar 'Neyse ne, bizi rahat bırakın' diyor. Artık bıktılar. Fauci'yi ve diğer tüm budalaları dinlemekten usandılar. Fauci iyi biri. 500 yıldır ortalıkta” ifadelerini kullandı.

“Fauci bir felaket. Eğer onu dinleseydim ölü sayısı 500 bin olurdu” şeklinde devam eden Trump, olumsuz tepkiyle karşılaşacağı için Fauci'yi görev gücünden uzaklaştırmaktan kaçındığı imasında bulundu.

Amerika'nın en saygın bilimadamlarından biri olan 79 yaşındaki Anthony Fauci, 1984 yılından bu yana Ulusal Sağlık Enstitüleri bünyesindeki Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün başkanlık görevini yürütüyor.


STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG