Erişilebilirlik

TSK Bu Kez Zırhlı Araçlarla İdlib’e Girdi


TSK Bu Kez Zırhlı Araçlarla İdlib’e Girdi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

8 Ekim’den bu yana Suriye’nin İdlib kentinde keşif faaliyetleri yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, perşembe günü 21.45 sularında aralarında zırhlı araçların da bulunduğu bir konvoyla giriş yaptı.

TSK’nın İdlib’e girişini ilk açıklayan, İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek oldu. Twitter hesabından TSK araçlarının gece karanlığında İdlib içinde ilerlediğini gösteren videolar da yayınlayan Yemelek , “TSK birlikleri Suriye sınırından içeriye giriş yaptı. TSK birlikleri sorunsuz bir şekilde muhalif grupların refakatinde İdlib’te ilerliyor” yazdı.

Abdullah Ağar: ‘Muharip askerler Dar ta İzzah yolunda’

Amerika’nın Sesi’nin ulaştığı güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da, TSK’nın İdlib’e girişini doğrularken askeri gücün keşif amacıyla girmediğini, “muharip” unsurlar olduğunun altını çizdi. Ağar, TSK güçlerinin YPG/PYD kontrolunda olan Afrin’in güneydoğusundaki Dar ta İzzah kasabasına doğru hareket ettiğimi söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait insansız hava araçlarının söz konusu bölgede uzun süredir uçuşlar yaptığı biliniyordu. 8 Ekim’de İdlib’e giren TSK konvoyunun da PYD’nin kontrolunda olan bölgenin hemen sınırında bulunan Dar ta İzzah da keşif faaliyetleri gerçekleştirmişti.

Yeni Şafak: ‘8’i tank 42’si zırhlı araç toplam 50 araç giriş yaptı’

Türk Silahlı Kuvvetleri, bir süredir keşif yaptığı Suriye'nin İdlib bölgesine askeri ve zırhlı araçlarla girdiğini yazan Yeni Şafak gazetesi de konuya ilişkin haberinde “TSK, İdlib bölgesine 2 ayrı konvoy halinde girdi. İlk konvoydaki 15 zırhlı araç, askeri üssün kurulacağı alana yöneldi. Ardından ikinci konvoyda 27'si zırhlı araç ve 8'i askeri tank olmak üzere toplam 50 askeri araç bölgeye giriş yaptı. Bölgeye ilk olarak, istihkam taburu ve mekanize birlikler sevk edildi” ifadelerine yer verdi.

İdlib’in Türkiye sınırındaki bölgeler El Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen Nusra Cephesi’nin ağırlıklı olarak yer aldığı Heyet Tahrir Şam’ın kontrolunda.

HTŞ: ‘Türk Ordusu’nu hedefi Afrin’deki YPG’

TSK’nın İdlib’e gireceğinin ortaya çıkmasının ardından “İşgalci Rusya’nın yanında duran gruplar şunu iyi bilsinler ki, İdlib onların gezip tozacağı bir yeri değildir. Cihad ve istişhad aslanları onları gözetlemektedir. Anasını evlatsız, çocuklarını yetim, eşini dul bırakmak isteyen oraya ayak bassın. Haber ise duyduklarınız değil gördükleriniz olacaktır” cümlelerin öne çıktığı bir açıklama yayınlayan örgüt perşembe günü yeni bir açıklamada bulundu.

HTŞ adına yapılan son açıklamada örgütün bu hakkını saklı tutmakla beraber “mücahitlerin nüfuzu altında Türk Ordusu’nun sınırlı bir güçle İdlib’e girerek Afrin’deki YPG’ye karşı bir pozisyon almak istemesi nedeniyle” direniş göstermeyecekleri belirtildi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG