Erişilebilirlik

Tunus'ta Çatışmalar Hala Devam Ediyor


Tunus'ta Çatışmalar Hala Devam Ediyor
Tunus'ta Çatışmalar Hala Devam Ediyor

Tunus’ta devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin yandaşlarıyla güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Başkentin 15 kilomete kuzeyindeki Başkanlık Sarayı’nın etrafında dün öğleden sonra ağır çatışmalar yaşandı. Askeri yetkililer, orduya bağlı birlikler ve Cumhurbaşkanlığı muhafız kuvvetlerinin, Bin Ali’ye bağlı militanların saldırılarına karşılık verdiğini ve çatışma çıktığını bildirdi.

Ayrıca, ana muhalefet partisinin binası önünde de şiddet olayları yaşandı. Başkentte silahlı birlikler devriye gezerken, iş yerleri ve dükkanlar kapalı kalmaya devam ediyor. Dün aralarında iki eski güvenlik yetkilisinin de bulunduğu çok sayıda kişi tutuklandı.

Bu arada, Başbakan Muhammed Gannoçi, yeni ulusal birlik hükümetinin bugün ilan edileceğini açıkladı. Suudi Arabistan’a kaçan Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin yerine vekaleten geçen Meclis Başkanı Fuat Mibezza, başbakandan bir milli birlik hükümeti kurmasını istemişti.

Tunus Anayasa Konseyi, yeni cumhurbaşkanlığı seçiminin 60 gün içinde yapılması gerektiğini bildirdi. 23 yıldır Cumhurbaşkanlığı yapan Zeynel Abidin Bin Ali, haftalardır süren rejim karşıtı gösterilerden sonra dün Suudi Arabistan’a kaçmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG