Erişilebilirlik

Tunus'ta Devrik Diktatör Bin Ali ve Ailesi Hakkında Tutuklama Kararı


Tunus'ta Devrik Diktatör Bin Ali ve Ailesi Hakkında Tutuklama Kararı
Tunus'ta Devrik Diktatör Bin Ali ve Ailesi Hakkında Tutuklama Kararı

Tunus Adalet Bakanlığı, devrik Cumhurbaşkanıyla aile üyeleri hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkardı.

Zeynel Abidin bin Ali ve yakınları zimmete para geçirmek ve yurt dışına para kaçırmakla suçlanıyor.

Geçici hükümet, geçen hafta, bin Ali ve ailesinin yurtdışındaki malvarlıklarına dair soruşturma açılacağını, yasadışı para transferleri ve başka ülkelerdeki banka hesaplarının inceleneceğini duyurmuştu.

Bu arada Fransa’da da, bazı insan hakları örgütleri bin Ali hakkında suç duyurusunda bulundu. Haberlere göre, aralarında Uluslararası Saydamlık Örgütü’nün de bulunduğu kuruluşlar ve bin Ali'yi yolsuzluk, devlet fonlarını kötüye kullanmak ve para aklamakla suçluyor.

Öte yandan bugün başkent Tunus’ta göstericilerle polisler arasında çatışma çıktı. Görgü tanıklarına göre polisler üzerlerine taş atan yüzlerce kişiyi göz yaşartıcı gazla dağıttı.

Hükümet ise bakanlar kurulunda geçen hafta boşalan koltukları doldurmaya çalışıyor. Beş bakanın istifası geçici hükümeti zor durumda bırakmış, ülkenin hala eski rejim tarafından yönetildiği yolunda eleştirilere yol açmıştı.

Hükümet sözcüsü Tayyib Bakuçi, boş bakanlıklara bağımsız adaylar arandığını bildirdi. Şu anda hükümette, devrik Cumhurbaşkanı bin Ali’nin iktidar partisi üyeleri hala çoğunlukta bulunuyor.

XS
SM
MD
LG