Erişilebilirlik

Tunus'ta Yeni Hükümet Açıklandı


Tunus'ta Yeni Hükümet Açıklandı
Tunus'ta Yeni Hükümet Açıklandı

Tunus’ta güvenlik güçleri göstericileri basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtırken Başbakan Muhammed Gannuşi yeni hükümeti açıkladı.

Gannuşi, savunma, içişleri ve dışişleri bakanlarının görevde kalacağını bildirdi. Muhalefet partisinin kurucusu Necip Çebbi ve diğer iki muhalif lidere de yeni hükümette bakanlık verildi.

Başkent sokaklarında tanklar ve çok sayıda toplum polisi devriye gezmeye devam ederken işyerleri ve dükkanların kapalı olduğu gözleniyor.

Tunus’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi 60 gün içinde yapılacak.

Başbakan Gannuşi, uluslararası gözlemcilerin denetimi altında saydam ve adil bir seçim gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Pazar günü devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin yandaşlarıyla güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıktı.

Başkentin 15 kilomete kuzeyindeki Başkanlık Sarayı’nın etrafında Pazar öğleden sonra ağır çatışmalar yaşandı. Askeri yetkililer, orduya bağlı birlikler ve Cumhurbaşkanlığı muhafız kuvvetlerinin, Bin Ali’ye bağlı militanların saldırılarını püskürttüğünü açıkladı.

Ordu çok sayıda kişiyi tutukladı. Tutuklananlar arasında iki eski üst rütbeli güvenlik yetkilisi de bulunuyor. İki yetkilinin Başbakan Gannuşi’yi devirmeye çalıştıkları iddia ediliyor.

XS
SM
MD
LG