Erişilebilirlik

'Türk Amerikan İlişkilerindeki İyileşme Yapay'


'Türk Amerikan İlişkilerindeki İyileşme Yapay'
'Türk Amerikan İlişkilerindeki İyileşme Yapay'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu Amerika'nın Sesi'nin sorularını yanıtladı

Washington’da temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti görüşlerini, politikalarına Amerikalı muhataplarına anlatıyor. CHP heyetinin ziyareti, Türk - Amerikan ilişkilerinin son derece olumlu bir seyir izlediği bir dönemde gerçekleşiyor. Heyet başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu bu olumlu seyrin yapay olduğu görüşünde. Suriye'deki gelişmelere dayalı bir iyileşme yaşanmasını eleştiren Büyükelçi Loğoğlu, ilke olarak Türk Amerikan ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Loğoğlu, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirirken de hükümetin sadece muhalefetle ilişkide olmasını eleştirdi.

Loğoğlu, Suriye dahil Arap dünyasında halkın meşru beklentilerine yanıt veren, özgürlüklere açık olan, kadın erkek eşitiğine saygılı olan demokratik bir yönetim tarzının benimsendiği toplumlar görmek istediklerini belirtti. Loğoğlu, Suriye'de şiddete son verilmesini görmek istediklerini, halkın arzusu o yöndeyse Beşar Esad'ın da gitmesi gerektiğini vurguladı.

Türk Amerikan ilişkilerini, bölgesel gelişmeleri değerlendiren eski Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, Barış Ornarlı’nın sorularını yanıtladı.



XS
SM
MD
LG