Erişilebilirlik

Türk Büyükelçiliğine 30 Milyon Dolarlık Deprem Bağışı


Pakistan Başbakanı Shehbaz Sharif kimliği bilinmeyen bir Pakistanlı’nın Türkiye’nin Amerika Büyükelçiliğine giderek 30 milyon dolar deprem bağışında bulunduğunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Uluslararası kuruluşlar da deprem bölgesine yardım göndermeye devam ediyor.

Pakistan Başbakanı mesajında, kimliği belli olmayan Pakistanlı’nın Türk Büyükelçiliğine giderek Türkiye ve Suriye’deki deprem kurbanları için 30 milyon dolar bağışlamasından derin bir şekilde etkilendiğini kaydetti.

Uluslararası yardımlar devam ediyor

Uluslararası Kızılhaç Örgütü hem Türkiye hem de Suriye’de toplam 5200 gönüllünün yardım çalışmalarında yer aldığını açıkladı.

Sınır Tanımayan Doktorlar online üzerinden bağışların 5,1 milyon dolara yükseldiğini açıklarken, IKEA’dan da 10 milyon dolarlık bağış geldi.

Daha önce AKUT’a maddi bağışta bulunan California merkezli yardım organizasyonu Direct Relief deprem bölgesine tıbbi malzemeler gönderiyor. Direct Relief ayrıca 70 ülkeden gelen destekle toplam yardım miktarını 3 milyon dolara çıkardığını açıkladı.

Amazon, soğuk havaya karşı acil malzeme tedariki yanı sıra AKUT ve Kızılay dahil yardım kuruluşlarına 600 bin dolarlık bağışta bulunuyor.

Chobani Yoğurt kurucusu Hamdi Ulukaya yardım kuruluşlarına 1 milyon dolar bağışta bulunacağını taahhüt etti.

Bu arada Çin devlet televizyonu Türkiye’ye 53 ton çadır gönderildiğini ve yakın gelecekte daha fazla acil durum malzemesinin gönderileceğini kaydetti

STÜDYO VOA

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze protestoları eşliğinde ABD Kongresi’nde ifade veriyor - 21 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG