Erişilebilirlik

Türk Hacker'lardan Fransa'da Korsan Saldırı


Fransa'da kamu ve özel kişilere ait pek çok Twitter hesabı Türk bayrakları ve "Osmanlı tokadı" hastag'iyle bu sabah 20 dakika boyunca siber saldırıya uğradı.

Sabah saatlerinde ilk olarak Fransa Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'nın Twitter hesabında Türk bayrağı resminin altında "Nazi Almanya, Nazi Hollanda. Bu size ufak bir Osmanlı tokadı. 16 Nisan'da görüşmek üzere. Ne mi yazdım? Türkçe öğren * RT" mesajı atıldı.

Fransız sağının önemli isimlerinden Alain Juppe'nin, Forbes Dergisi, France 2'deki "Emission Special" programının, Rennes Akademisi'nin ve daha pek çok hesabın hacklendiği belirtildi.

Yaklaşık 20 dakika kadar süren korsanlık eyleminin ardından Twitter hesapları normal şekline döndü.

Twitter Counter ortak adresiyle yapılan korsan saldırılar

Çarşamda sabahı 07.30 sularında başlayan siber saldırı önce 07.35'te Fransız Ekonomi Bakanlığı resmi sitesinde farkedildi. Mesaja bir gamalı haç işareti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Davos'daki "One Minute" konuşmasına ait video da eklendi.

Dünya Doktorlar Örgütü, Uluslararası Af Örgütü, Forbes dergisi, Amerikan Duke Üniversitesi, Nike İspanya şubesi, Fransız Maliye Bakanlığı, Fransız politikacı Alain Juppe, Bayern Münih futbolcusu Javi Martinez, UNICEF Amerika, Forbes dergisi ve anonim şahıslara ait binlerce Twitter hesabı aynı saldırıya uğradı.

"Twitter Counter abonelerine saldırıldı"

Uzmanlara göre, bu siber saldırıların ortak yanı, kurban seçilen tüm hesapların Hollanda'da bulunan ve Twitter'daki izleyici sayısını ölçmeye yarayan Twitter Counter şirketine abone olmaları.

Le Figaro'ya konuşan Twitter Counter firmasının partonu Ömer Ginor, "Bir süreliğine, abonelerinin kendi servisleri üzerinden tweet atabilmelerini engellediklerini" açıkladı. Ginor, "Müşterilerimizin şifrelerini ya da banka numaralarını depolamıyoruz. Dolayısıyla bunların ele geçirilmesi diye bir şey söz konusu değil. Risk yalnızca tweet yayınlamak veya yeni kişileri takip etmek. Ama bu risk de artık geçerli değil" dedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG