Erişilebilirlik

Kuzey Irak'ta 60 PKK Hedefi Bombalandı


Kuzey Irak'ta 60 PKK Hedefi Bombalandı
Kuzey Irak'ta 60 PKK Hedefi Bombalandı

Genelkurmay Başkanlığı Kuzey Irak'a düzenlenen operasyon sırasında savaş uçaklarının Kandil Dağı, Hakurk, Avaşin-Basyan, Zap ve Metina bölgesindeki 60 hedefi bombaladığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, hava harekâtından önce, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk’da 168 hedef topçu silahları ile yoğun ateş altına alındı.

Açıklamada harekât sırasında sivil halkın hedef alınmadığı sadece PKK’ya ait mevzi ve kampların vurulduğu belirtiliyor. Açıklamada, PKK etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların yurt içi ve yurt dışında devam edeceği de vurgulanıyor.

PKK ise Türk askeri operasyonunun önemli tahribata yolaçmadığını iddia etti. Örgüt sözcüsü Ahmet Deniz, Amerika'nın Sesi Kürtçe Servisine yaptığı açıklamada hava saldırılarında sadece bir evin yıkıldığını ve bir elektrik şebekesinin hasar gördüğünü belirtti.

Hakkari Çukurca’daki saldırının ardından gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gerekse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK’ya misilleme için Ramazan ayının bitiminin beklenmeyeceğini bildirdi.

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği, Çukurca’daki saldırının ardından ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Büyükelçiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin Amerikalı müttefikleri, bir kez daha, Türk askerlerinin bu kez Hakkâri ilinde hayatını kaybetmelerinden ötürü, derin üzüntü duymaktadır. Amerika Birleşik Devletleri adına, şehitlerin aileleri ve dostlarına yürekten başsağlığı dileklerimi gönderiyorum. Türkiye’nin, ABD’nin terör örgütü ilan ettiği PKK ile mücadelesinde yanında yer almaktayız."

PKK'nın YouTube'de yayınlanan bir propaganda filmi:

XS
SM
MD
LG