Erişilebilirlik

TTB’den Salgın Hastalık Uyarısı


Depremin ağır hasara neden olduğu Adıyaman’da arama kurtarma çalışmaları sürerken Türk Tabipleri Birliği (TTB) salgın hastalıklara karşı önlem alınmasını istedi.

Yardım yapanlara hijyenik malzeme gönderme çağrısı yapan TTB Merkez Konseyi Üyesi Aydın Şirin, kentteki hastanelerin yükünü azaltmak için seyyar klinik açtıklarını söyledi.

TTB’den Salgın Hastalık Uyarısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

Binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan deprem, Adıyaman’da on binlerce kişiyi evsiz bıraktı. Kent merkezinde orta ya da ağır neredeyse hasar görmeyen bina yok gibi.

Bir yandan kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü kentte, diğer yandan bir çok kişi evsiz kalanlara yardım ulaştırmaya çalışıyor. Ancak evine giremeyenlerin sayısının oldukça fazla olması nedeniyle salgın hastalık riski gündeme geldi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Aydın Şirin, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, henüz salgın hastalık belirtisi bulunmadığını söyledi. Şirin, önlem alınmaması halinde, salgın riski olduğuna dikkat çekerek, şebeke suyunun incelenmesi, hastalara gerekli tetkiklerin yapılması çağrısı yaptı.

Şirin, kente gönderilen yardım malzemeleri arasında temizlik malzemelerinin az olduğuna vurgu yaparak, özellikle el temizleme jeline çok fazla ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Hastanelerin yükünü azaltmak için seyyar klinik

Bu arada dokuz doktorun hayatını kaybettiği kentte onlarca doktor da yaralandı. Çalışabilecek durumda olan doktorların iş yükünün artması üzerine TTB, seyyar hastane kurmak için harekete geçti.

Merkez Konseyi Üyesi Şirin, hekimlerin iş yükünü azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Şirin, hasta olan depremzedelerin ilk muayenelerinin seyyar hastanelerde yapılacağını ifade ederek, ihtiyaç olması halinde depremzedelerin hastanelere sevk edilebileceğini kaydetti.

Seyyar hastanelerde, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek olan doktorlar gönüllü olarak hizmet verecek. İlaç ve malzeme yardımı çağrısı yapan Şirin, bölgenin en acil ihtiyacının sahra hastanesi olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG