Erişilebilirlik

'Türkiye Dünyanın En Cömert Ülkesi'


'Türkiye Dünyanın En Cömert Ülkesi'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:53 0:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Washington’da Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA’nın Suriyeli mülteciler için düzenlediği konferansta baş konuşmacıydı. Emine Erdoğan, konuşmasında uluslararası topluma daha fazla sorumluluk alması konusunda çağrıda bulundu. Tek dileğinin Suriyeli kadın ve çocukların evlerine kavuşmaları olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, bu krize siyasi açıdan değil insani açıdan bakılması gerektiğini vurguladı. Emine Erdoğan, Avrupa’yı, zorlu koşulları ve ölümü göze alarak yola çıkan mültecileri görmezden gelmekle suçladı. Akdeniz’in bir ölüm denizi haline geldiğini belirten Erdoğan, Avrupa ülkelerinin bencilce politikalarının binlerce insanı ölüme mahkum ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın eşi, Türkiye’de mültecilerin aslında birer misafir olarak kabul edildiğini söyledi. Emine Erdoğan, Türkiye’nin çocuk ve kadın mülteciler için sağladığı olanakları anlattı. Erdoğan, Türkiye’nin kendi öz kaynaklarından 10 milyar dolar harcama yaptığına da değinerek, ülkesinin bu tavrından gurur duyduğunu da sık sık yineledi. Türkiye’nin dünyanın insani yardım konusunda en cömert ülke olduğunu belirtti.

Türkiye’nin yaptığı seferberliğe değinen Emine Erdoğan, özellikle Kilis ilinin özverisini örnek gösterdi, Türkiye’deki tüm toplumun mülteciler karşısındaki fedakar tavrını övdü. Emine Erdoğan, tüm dünyayı endişe ve korku altında bırakan terör tehdidine de değindi. Türkiye’nin PKK ve Daeş ile olan mücadelesine devam edeceğini belirten Erdoğan, dünyanın neresinde olursa olsun, terörün aynı olduğunu söyledi. Emine Erdoğan, “Bizim için Madrid’de, Londra’da, Paris’te ve Brüksel’deki terör saldırısının, İstanbul ve Ankara’dakinden hiç bir farkı yoktur” dedi.

Emine Erdoğan, mülteciler meselesini en iyi Amerika’nın anlayabileceğini söyledi ve konuşmasını, Başkan Barack Obama’nın “Göçmenlik Amerika’nın doğuş hikayesidir” sözlerine değinerek bitirirken, uluslararası toplumu bir kez daha sorumluluk almaya çağırdı.

STÜDYO VOA

ABD’den vatandaşlarına Lübnan uyarısı – 20 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG