Erişilebilirlik

Türkiye Ermenistan Uçağını Düşürdüğü İddiasını Yalanladı 


İletişim Başkanı Fahrettin Altun
İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Ermenistan, SU-25 tipi savaş uçağının Türkiye’ye ait bir F-16 uçağı tarafından düşürüldüğünü iddia etti. Türkiye ve Azerbaycan bu iddiayı yalanladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Ermeni savaş uçağının Ermenistan topraklarında bir Türk F-16 savaş uçağı tarafından düşürüldüğünü ve pilotun yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Stepanyan, Ermeni uçağının düşürüldüğü sırada askeri bir görevde olduğunu belirtti.

İddia Türkiye ve Azerbaycan tarafından kısa süre sonra yalanlandı.

Türk medyasında yer alan haberlere göre İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türk F-16’larının Ermeni uçağını vurduğu iddiası doğru değil” dedi. Bloomberg’e konuşan Altun, Ermenistan’ı ucuz propaganda oyunlarına başvurmakla suçladı ve bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilmesini istedi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Türkiye’ye ait bir F-16 savaş uçağının Ermeni uçağını düşürdüğü iddiasını aynı şekilde yalanladı.

Çelik: “Bu yalandır, böyle bir olay olmadı”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de, Türkiye’nin bir F-16’sının Ermenistan’ın bir savaş uçağını düşürdüğü iddiasının “yalan” olduğunu söyledi. Ermenistan’ın “panik içinde” olduğunu belirten Çelik ‘‘Ermenistan saflarında savaşan paralı askerler olduğu ve bunların PKK unsurlarıyla yakın ile bağlantılı olduğu ortaya çıkıyor. Ermenistan bunu örtbas etmek için Türkiye’nin buraya cihatçı gruplar gönderdiğini öne sürüyor’’ dedi.

Ermenistan’ın iddiasıyla ilgili olarak, ‘‘Bu yalandır, böyle bir olay olmadı’’ diyen Çelik, ‘‘Ermenistan Türkiye’yle ilgili kara propaganda şemsiyesi oluşturup asıl gündemi örtmek için bunu yapmaya çalışıyor. Ermenistan Başbakanı, Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı, bütün bu yalanları yayarak neyi örtbas etmeye çalışıyor bu da nettir. Oraya paralı asker götüren başka unsurlarla bağlantı olarak orada faaliyet yürüten, insanlık suçu işleyen, uluslararası hukuku ihlal eden, 1949 Cenevre sözleşmesini ihlal eden Ermenistan olduğu için bu tip bir propaganda içine giriyor" diye konuştu.

Pazartesi günü Ermenistan’ın Rusya Büyükelçisi de Türkiye’nin 4.000 kadar savaşçıyı Suriye’nin kuzeyinden Azerbaycan’a gönderdiğini öne sürmüş, bu kişilerin Dağlık Karabağ’daki çatışmalara katıldıklarını iddia etmişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG