Erişilebilirlik

“Türkiye Halkına Yardım Etmekten Onur Duyuyoruz”


ABD donanmasına ait USS Hershel “Woody” Williams gemisi, Türkiye’ye deprem sonrası insani yardım kapsamında dün Mersin Limanı’na yanaşarak yardım malzemelerini iletti. ABD Donanması Avrupa Kuvvetleri'nin Halkla İlişkiler sorumlusu VOA Türkçe'ye yaptığı açıklamada geminin yardım sevkiyatını tamamladığını ve şu aşamada Türk hükümetinden başka bir talep gelmediğini belirtti.

ABD Donanması Avrupa Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, USS Hershel Woody Williams gemisiyle Türkiye'ye hijyen ürünleri, giysi, battaniye, bebek yatağı gibi ürünlerden oluşan 100 paletlik malzemenin sevk edildi.

ABD Donanması Avrupa Kuvvetleri'nin Halkla İlişkiler sorumlusu geminin yardım sevkiyatını tamamladığını ve şu aşamada Türk hükümetinden başka bir destek talebi gelmediğini belirtti.

ABD'li askeri yetkili VOA Türkçe'ye yaptığı açıklamada USS Hershel Woody Williams'ın rutin donanma operasyonlarına döndüğü bilgisini de paylaştı.

ABD Donanması Avrupa Kuvvetleri'nin resmi internet sitesinde Mersin Limanı’na iletilen yardım malzemelerine ilişkin Astsubay Kıdemli Çavuş Conner Blake imzalı haberde, afet sonrası yardım görevi kapsamında, ABD askeri kuvvetlerinin rolünün Türk hükümetinin gerekli gördüğü bölgelere kritik şekilde ihtiyaç duyulan kabiliyet ve ekipmanların gönderilmesi olduğu vurgulandı.

Aynı haberde gemide görevli Deniz Astsubayı Kyle Son Smith'in Türkiye'ye deprem sonrası yardım faaliyetlerine ilişkin sözleri de yer aldı.

Kyle Son Smith, “Mürettebat bu görevi icra etmek için uzun saatler çalışıyor ve Türkiye halkına yardım etme fırsatına sahip olduğumuz için onur duyuyoruz. Herkes bu görev sırasında büyük bir birlik sergiledi ve bunun parçası olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“Müttefiklerle çalışma çağrısına yanıt vermeye her zaman hazırız”

Gemideki askeri mürettebata komuta eden Deniz Albay Lenard Mitchell da, denizcilerin ABD’nin müttefikleriyle birlikte çalışma çağrısına yanıt vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti.

USS Hershel Woody Williams, 10 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’yi etkileyen depremlerin ardından olası İnsani Yardım ve Afet Müdahale operasyonları için Hatay açıklarına gelmişti.

ABD Altıncı Filo’suna bağlı Hershel “Woody” Williams gemisi ABD Donanma Kuvvetleri Avrupa ve Afrika operasyon alanında konuşlanıyor. Gemi insani yardım ve afet müdahale operasyonları yürütüyor ve döner kanatlı uçaklara da destek veriyor.

ABD Donanması Avrupa Komutanlığı’na bağlı askerler, Türk hükümetinin talebi üzerine depremin ardından yürütülecek yardım faaliyetleri kapsamında, ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi (USAID) ve uluslararası toplumla birlikte insani yardım ve afet müdahale çalışmaları yürütüyor.

ABD askerleri Türk yetkililerle yakın işbirliği içinde Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü’nde kriz müdahale operasyon merkezi oluşturmuştu.

Sahra hastanesinden yeni kareler

ABD’nin Hatay’da kurmakta olduğu sahra hastanesine ilişkin çalışmalar da devam ediyor.

Sahra hastanesinin Türkiye Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinden önce Türk ve Amerikalı ekipler arasında koordinasyon toplantıları yapılıyor.

ABD Donanması Avrupa Kuvvetleri tarafından resmi internet sitesinde paylaşılan fotoğraflarda sahra hastanesinde ekipman ve malzemelerin yerleştirildiği görülüyor.

Ekipmanların kullanımı, iş akışı gibi konulara ilişkin koordinasyon toplantılarının tamamlanmasının ardından sahra hastanesinin idaresi Türk ekibe devredilecek.

100 yataklı sahra hastanesinde iki ameliyathane ve bir yoğun bakım ünitesi bulunuyor.

Amerikalı yetkililer sahra hastanesinin afetten sonra ortaya çıkabilecek hastalıklarla mücadeleye de yardımcı olacağını belirtiyor.

  • 16x9 Image

    Begüm Dönmez Ersöz

    Begüm Dönmez Ersöz medyadaki kariyerine 2006’daki İsrail-Lübnan savaşı sırasında CNN Türk’te simultane tercüman ve muhabir olarak başladı. 2014-2018 yılları arasında dış haber müdürü olarak görev yaptığı kanalda dış politika ve uluslararası diplomasiye ilişkin haberler hazırladı, özel röportajlar yaptı. IŞİD’le mücadele operasyonları döneminde çatışma bölgeleri dahil sahadaki ekibi yönlendirdi, ABD’de başkanlık seçimleri gibi özel yayınları yönetti. Merkezi Atlanta’da bulunan CNN’in editoryal, liderlik ve dijital gazetecilik programlarına katıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nin gururlu mezunlarından. Begüm Dönmez Ersöz 2018’de göreve başladığı VOA Türkçe’de ABD dış ve iç siyasetinden uluslararası diplomasiye uzanan geniş bir alanda haber, röportaj ve yayın yapıyor. VOA Türkçe’nin Beyaz Saray ve Kongre muhabirliği görevini yürütüyor. Simultane çeviri ve gazetecilik becerilerini aynı potada eritebildiği bir işi olduğu için mutlu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG