Erişilebilirlik

Türkiye ile Kürt Bölgesel Yönetimi Arasında Yüksek Düzeyli Görüşme


Beşir Atalay ve Mesud Barzani (26 Eylül 2010)
Beşir Atalay ve Mesud Barzani (26 Eylül 2010)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bölgesel Yönetim Başkanı Barzani ve Başbakan Salih'le görüştü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kuzey Irak'taki Selahattin kentinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yle görüştü. Görüşmede PKK'nın sınır bölgesindeki varlığı dahil olmak üzere ikili konuların ele alındığı bildirildi. Atalay, temaslarını tamamlayarak Ankara'ya döndü.

Bakan, temaslarının olumlu geçtiğini ancak bölgeden somut gelişmeler beklediklerini söyledi. Atalay, Bölgesel Yönetim Başbakanı Berham Salih'le de ayrı bir görüşme yaptı.

Salih, görüşmede PKK konusunu ele aldıklarını söyledi, kendi bölgelerinde komşularına yönelik bir tehdit unsurunu barındırmak istemediklerini ancak komşu ülkelerden de Irak'ın egemenliğine saygı duymalarını beklediklerini söyledi. .

İçişleri Bakanı Atalay da Erbil'de gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda Erbil'e yapılan ziyaretlerle bölge ile ilişkilerin arttığını ve bu ziyaretin özel nedeninin, terör konusu olduğunu söyledi.

"Bu konuda bizim taleplerimiz var. Zaten yürüyen üçlü bir mekanizma var," diyen Bakan, görüşmelerin olumlu geçtiğini ancak daha fazla somut gelişme beklediklerini bildirdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG