Erişilebilirlik

Türkiye Ramazan Bayramı'na Kadar Katar Krizinin Sona Ermesini İstiyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bahreyn Dışişleri Bakanı’na Ramazan Bayramı'na kadar Katar'la diğer Arap ülkeleri arasındaki anlaşmazlığın sona ermesi gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi.

Çavuşoğlu Türkiye’yi ziyaret eden Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed el Halifa ile ortak basın basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Türkiye’nin krizin atlatılması için çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı ayrıca Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünün bütün Körfez bölgesindeki güvenliğe katkı amaçlı olduğunu ve herhangi bir Körfez devletini hedef almadığını vurguladı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır Katar’ı teröre ve İran’a destek vermekle suçlayarak bu ülkeyle ilişkilerini kesmişlerdi. Bu ülkelerin ardından bazı ülkeler de Katar’la ilişkilerini kesmişti. Katar suçlamaların temelsiz olduğunu belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de Katar’a destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG