Erişilebilirlik

Türkiye-Suriye Sınır Çatışması Devam Ediyor


Suriye sınırında mevzilenen Türk kuvvetleri
Suriye sınırında mevzilenen Türk kuvvetleri
Türk ordusu, geçen hafta beş kişinin öldüğü sınır kasabası Akçakale’ye Suriye’den yine havan ateşi açılması üzerine topçu ateşiyle karşılık verdi.

Türk televizyonları Suriye’den atılan havan mermisinin bir resmi binanın bahçesine düştüğünü bildiriyor. Cankaybı olup olmadığı konusunda henüz bir haber verilmedi. Türkiye ile Suriye arasında karşılıklı havan ve top ateşi beş gündür devam ediyor.

Bu arada Suriyeli isyancılar Hatay sınırında hükümete ait bir karakolu ele geçirerek kendi bayraklarını göndere çekti.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü isyancıların Khirbat el-Coz kasabası yakınındaki sınır karakolunu 12 saat süren çatışmadan sonra ele geçirdiğini bildirdi.

Öteyandan Suriye ordusu Halep, Humus , Şam çevresindeki kasabalar ve Ürdün sınırındaki köyleri isyancılardan geri almak için saldırılarını arttırdı.
Gözlem örgütü Cumartesi günkü çatışmalarda ülke çapında toplam 154 kişinin öldüğünü bunların 47’sinin sivil, 62’sin asker ve 45’nin isyancı olduğunu bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü Suriye’yi, Türkiye’nin karşılık verme gücünü sınamaya çalışmaması konusunda uyarmıştı.

Haftabaşında Suriye tarafından atılan bir top mermisinin Urfa’nın Akçakale ilçesinde bir eve düşmesi sonucu beş sivil hayatını kaybetmişti. Türkiye bunun ardından Suriye’de belirlenen askeri mevzileri topçu ateşine tutmuş, hükümet de gerektiğinde sınır ötesi operasyon düzenleyebilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden tezkere almıştı.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG