Erişilebilirlik

Türkiye Tacizin Radar Kayıtlarını NATO’ya Gönderecek


Milli Savunma Bakanlığı, Yunan uçaklarının Ege ve Doğu Akdeniz’de Türk jetlerine yönelik tacizin radar kayıtlarını NATO’ya ve ittifak üyelerine göndereceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarının, NATO Genel Sekreterliği ve İttifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına gönderileceği" kaydedildi.

Akdeniz'de uluslararası hava sahasında görev uçuşlarını gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı F-16'lar, 23 Ağustos'ta Girit Adası'nda konuşlu Yunanistan'a ait Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından taciz edilmişti.

Bakanlık, S-300 sistemine ait hedef takip ve füze güdüm radarın Rodos Adası batısında 10 bin feet irtifada görev uçuşundaki F-16'ya yerden havaya radar kilidi attığını açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da söz konusu tacize ilişkin, "Sürekli gerginliği artırmaya çalışan komşumuzun bu yaptığının görülmesi lazım,, anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık bu kadar pervasızlık kabul edilemez" açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün akşamki açıklamasında, Yunanistan’ın yaptığı tacizlerle NATO’ya meydan okuduğunu dile getirmiş ve “Amerika'nın Yunanistan'ın bir NATO hava gücüne karşı S-300 sistemlerini harekete geçirilmesine nasıl cevap vereceğini merakla bekliyoruz” demişti.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestoları büyüyor, öğrenciler kampüs binasını işgal etti – 30 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG