Erişilebilirlik

Türkiye ve İsrail Arasında 'Gizli Görüşme'


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer'in Avrupa’da gizli görüşme yaptığı bildirildi.

İsrail televizyonunun açıkladığı görüşme, iki ülke arasında özellikle Gazze konvoyuna düzenlenen komando baskınının ardından bozulan ilişkileri onarma girişimi olarak yorumlanıyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun bürosundan yapılan açıklamada, görüşme isteğinin Türkiye tarafından yapıldığı, son birkaç haftadır da Türkiye’yle temaslar kurmak için girişimler yapıldığı belirtildi. Ancak görüşmenin yeri, zamanı, kimlerin katıldığı ya da içeriği hakkında bilgi verilmedi.

NTV televizyonu görüşmenin Brüksel’de yapıldığını, İsrail televizyonuysa telefonla ulaştıkları Ben Eliezer’in halen Zürih’te olduğunu açıkladığını bildirdi.

Görüşme İsrail Dışişleri Bakanı’nın sert tepkisine yol açtı. Avigdor Lieberman, Başbakan Netanyahu’nun onayladığı görüşmeden kendisine haber verilmediğini, başbakanla arasındaki güvene ciddi bir darbe vurulduğunu söyledi. Başbakanlık ise, Dışişleri Bakanı’nın görüşme hakkında bilgi verilmemesini “teknik gerekçelere” bağladı, ancak ayrıntı vermedi.

Ankara henüz görüşmeyi doğrulamadı.

XS
SM
MD
LG