Erişilebilirlik

Türkiye’ye Uluslararası Yardım Organizasyonu


Türkiye’de yaşanan ağır depremin ardından dünyadan yardım çağrıları akıyor. Dünya ilk yardım kurumlarından, Türk makamlarıyla koordineli olarak sağlık ekipleri hazırlanıyor ve yardım malzemeleri gönderiliyor.

Hindistan, özel eğitimli köpek ekipleri ve ekipmanlarına sahip 100 personelden oluşan iki Hindistan Ulusal Afet Müdahale Gücü ekibinin, afet bölgelerine uçakla gönderilmeye hazır olduğunu açıkladı.

Polonya, 76 itfaiyeci ve sekiz köpekten oluşan bir kurtarma grubu göndereceğini duyurdu.

Avrupa Birliği, deprem bölgesinde çalışan ilk yardım ekiplerine yardımcı olmak için Copernicus acil durum uydu haritalama hizmetini etkinleştirdiğini söyledi.

Rusya, Acil Durumlar Bakanlığı aracılığıyla, 100 kurtarıcıyla birlikte iki IL-76 uçağının gerekirse Türkiye'ye uçmaya hazır olduğunu söyledi.

İspanyol İçişleri bakanlığı, kentsel kurtarma ekiplerinin Türkiye'ye gitmeye hazırlandığını söyledi.

Tayvan itfaiyesi, 130 kişilik bir ekibin, beş arama köpeği ve 13 ton yardım malzemesinin Türkiye'ye gitmeye hazır olduğunu ve bir yanıt beklediğini söyledi. Ayrıca, Tayvan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye yardım için 200 bin dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Hollanda'dan bir arama kurtarma ekibinin Türkiye'nin güneydoğusu ve Suriye'nin kuzeyine gideceğini duyurdu. Hollandalı kuruluş Urban Search and Rescue, dünyanın dört bir yanındaki afet bölgelerine kurtarıcılar, inşaat uzmanları, doktorlar, hemşireler ve köpeklerden oluşan ekipler gönderiyor.

Bulgaristan, yerel makamlara yardım etmek için Türkiye'ye kurtarma ekipleri gönderdiğini söyledi. Bulgaristan Savunma Bakanı, iki askeri nakliye uçağının, itfaiyeciler, kurtarma görevlileri ve doktorlardan oluşan acil durum ekipleriyle birlikte Adana kentine gideceğini duyurdu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG