Erişilebilirlik

Türkiye Yüzlerce Somalili Öğrenciye Burs Veriyor


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay Somali’ye giderek 20 yıldan sonra bu ülkeyi Afrika dışından ziyaret eden ilk yabancı lider olmuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay Somali’ye giderek 20 yıldan sonra bu ülkeyi Afrika dışından ziyaret eden ilk yabancı lider olmuştu

Türk kuruluşları karşılıksız burs verdiği yüzlerce Somaliliyi Türkiye’ye götürdü.

Somali Eğitim Bakan Yardımcısı Abdülkadir Muhammed Barreh, Türkiye’nin 600 Somalili öğrenciye burslu eğitim sağlayacağını açıkladı. Eğitim Bakan Yardımcısı Barreh, burslu öğrencilerin büyük çoğunluğunun, el Şabab militanlarının faal olduğu güney bölgesinden geldiğini açıkladı. Diğer öğrencilerse özerk Somaliland ve Puntland bölgelerinden gelecek.

Barreh bazı öğrencilerin Türkiye’nin sağladığı bursla Sudan ve Mısır’da eğitim göreceğini kaydetti.

Türk kuruluşları, 300 öğrencinin Mogadişu’dan Türkiye’ye dün uçakla nakletti. Öğrencilerden 50’si de Türkiye’ye iki hafta önce götürüldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay Somali’ye giderek 20 yıldan sonra bu ülkeyi Afrika dışından ziyaret eden ilk yabancı lider olmuştu. Erdoğan Somali’de Türk büyükelçiliğini yeniden açma, kıtlıkla mücadele için yardım yapma, yolları, hastaneleri ve okulları onarma sözü verdi.

Yıllardır çatışma ve kuraklık felaketlerinin etkisini sürdürdüğü Somali’de 20 yıldır işler bir hükümet bulunmuyor. Ülkenin güneyindeki bazı bölgeler, kıtlık alanı ilan edildi.

XS
SM
MD
LG