Erişilebilirlik

Türkiye'de 'Teröristler' İçin 475 Milyon Lira Ödül


İçişleri Bakanlığı “Aranan Teröristler Listesi”ni yeniledi. Listede 706 şüphelinin ismi yer alıyor. Beş farklı listede yer alan tüm isimlerin yakalanması halinde 31 Ağustos 2015’te Resmi Gazete’de yer alan Ödül Yönetmeliği uyarınca 475 milyon liraya kadar ödül verilecek.

KCK lider kadrosundan Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Mustafa Karasu’nun ilk üç sırada yer aldığı listede 23 IŞİD üyesi yer alıyor.

Emniyet, IŞİD’e bağlı Adıyaman’da kurulan Dokumacı Grubu’nun lideri olduğunu kabul ettiği Mustafa Dokumacı, IŞİD’in Gaziantep Emiri olduğu iddia edilen Yunus Durmaz ve bir süre IŞİD’in Gaziantep Sınır Emiri olarak görev yaptıktan sonra Rakka’ya çekildiği sanılan İlhami Balı’ya en tehlikeli teröristlerin bulunduğu kırmızı listede yer verdi.

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’ndaki terör saldırısından sonra Yunus Durmaz’ın Gaziantep’teki deposunda yapılan aramada 6 kaleşnikof, 22 el bombası ve 1683 mermi ele geçirilmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Aranan Teröristler Listesi’nde 23 IŞİD’li yer alıyor

İçişleri Bakanlığı, yine Dokuma Grubu’nun üyesi olarak kabul edilen Hacı Yusuf Kızılbay, Kazım Dere, Mahmut Gazi Dündar, Mehmet Mustafa Çevik, Ömer Deniz Dündar, Mustafa Işık, Mehmet Taşar, Muhammed Alkan, Ersel Ocak, Mahmut Gazi Tatar, Recep Yaman, Ayşenur İnci, Demet Taşar Merve Dündar, Ulkar Mamadova, Kadir Gözükara, Savaş Yıldız, Hacı Ali Durmaz, Valentina Slobodjanjuk, Hüseyin Peri’yi ise mavi listeye koydu.

Listedeki isimlerden Hüseyin Peri, Mahmut Gazi Tatar ve Savaş Yıldız’ın Suriye’de YPG’nin elinde olduğu Dicle Haber Ajansı ve ANHA’ya verdikleri röportajlar nedeniyle biliniyor. Listede yer alan Mehmet Mustafa Çevik ise 1 Nisan’da Gaziantep’te yakalandı.

IŞİD’liler için 42 milyon ödül kondu

Toplam, 23 IŞİD militanın yakalanması halinde verilecek toplam ödül miktarı ise 42 milyon TL’ye ulaşabilecek.

Dört milyon liraya kadar ödüllü kırmızı listede 33, bir buçuk milyon liraya kadar ödüllü mavi listede 71, bir milyon liraya kadar ödüllü yeşil listede 54, 600 bin liraya kadar ödüllü turuncu listede 60 ve 300 bin liraya kadar ödüllü gri listede 488 terör şüphelisi yer alıyor.

Gaziantep’te IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 4 şüpheli tutuklandı

Bu arada Türkiye’deki IŞİD yapılanmasına ilişkin operasyonlar sürüyor. Örgütün en etkin olduğu iller arasında gösterilen Gaziantep’te 1 Nisan’da yapılan baskınlarda IŞİD militanı olduğu iddia edilen dört kişi yakalandı. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen zanlılardan biri İstiklal Caddesi’ndeki intihar eylemini gerçekleştiren Mehmet Öztürk’le bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Erkan Çapkın’ın kardeşi Ercan Çapkın. Tutuklanan diğer isimler ise Hüseyin Kaya ve Emniyet’in intihar bombacısı olduğu istihbaratı yaptığı Mehmet Mustafa Çevik ile İ.G.

Gaziantep Valiliği: Zanlılar sansasyonel hedeflere intihar eylemi planlamaktaydı

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Canlı bomba olarak kullanılacak şahısların profilinin dini duyguları istismar edilmek suretiyle eyleme ikna edilen, suç dosyası kabarık şahıs profiline uygunluk gösterdiği, sansasyonel hedeflere canlı bomba türü eylem planlama ve eylem arayışında oldukları değerlendirilmektedir” denildi.

IŞİD Sınır Karakolu’na top attı

1 Nisan’daki operasyonun gerçekleştirildiği Gaziantep’in Suriye sınırında yer alan Oğuzeli Dağ Sınır Karakolu, dün sınırın Suriye tarafındaki IŞİD güçleri tarafından bombalandı. 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı karakolun sorumluluk alanındaki bölge IŞİD mevzilerinden atılan bir top ve iki havan mermisine hedef olurken bir asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, angajman kuralları gereği top ve havan mermilerinin geldiği bölgeye sınırda konuşlu topçu birlikleri aracılığıyla misliyle karşılık verilirken sınır hattında güvenlik önlemleri arttırıldı.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG