Erişilebilirlik

Türkiye Manchester Saldırısını Kınadı


Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’de IŞİD’in üstlendiği saldırıyı kınadı, İngiliz halkına başsağlığı diledi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “İnsanlıktan çıkmış varlıkların ve odakların düzenlediği bu tür kalleşçe saldırıların vahşeti ile acısını maalesef çok iyi bilip hisseden ülkemiz ve halkımız adına Birleşik Krallık ile halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. Terör belasına karşı bu belayı üreten her türlü çevrenin kökünü her yerden kazımak için yakın dostumuz ve müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte yürütegeldiğimiz kararlı ve etkin mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır” ifadeleri de kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki törende değerlendirdi ve İngiltere’nin acısını paylaştıklarını belirterek, “İngiltere’de meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Terör örgütleriyle mücadelesinde, tüm ülkeler gibi İngiltere’nin de yanındayız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da, Gürcistan’daki resmi ziyaretinde “Dost ve müttefikimiz Birleşik Krallık’a, ölenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Saldırıyı en kuvvetli ifadelerle lanetliyoruz. Terörün ne demek olduğunu iyi bilen ülkeyiz. Terör küresel bir tehdittir, terörle mücadelede küresel olmalıdır. Günümüzde kimse benim ülkem güvenli diyemez. Böyle denirse terörle mücadelede zafiyet yaşanma ihtimali ortaya çıkar” görüşünü aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, bakanlıktan yapılan yazılı açıklama dışında kişisel Twitter hesabından terör saldırısını kınadığına ilişkin bir mesaj paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Twitter’dan paylaştığı mesajın ardından bugünkü grup konuşmasında da İngiltere’ye başsağlığı diledi. Terör konusunda Türkiye’nin çektiği acıyı çok az ülkenin çektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Terör kimden, nereden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, hep birlikte, insan olanların karşı çıkması lazım. Terörün haklı hiçbir gerekçesi olmaz” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG