Erişilebilirlik

Tutuklu Gazeteciler İddianame Bekliyor


Diyarbakır- HDP'ye yakın Kürt medya kurumlarına Haziran ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 gazetecinin iddianamesinin hazırlanmamasına meslektaşları tepki gösterdi. Diyarbakır’da Adliye önünde açıklama yapan gazeteciler, iddianamenin bir an önce hazırlanması çağrısı yaptı.

Tutuklu Gazeteciler İddianame Bekliyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

16 gazeteci hakkında tutuklama kararının verildiği 16 Haziran’dan bu yana 5 ay geçmesine rağmen henüz iddianame hazırlanmamasına tepki gösteren gazeteciler Diyarbakır Adliyesi önünde toplandı.

Gazetecilerin üyesi olduğu Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) tarafından düzenlenen eylem, alkış ve sloganlarla başladı. Kürtçe açıklamanın ardından MKGP adına söz alan Gülşen Koçuk, iddianamenin hazırlanmamasını eleştirdi.

Katılımcıların tepkilerini alkış ve sloganlarla dile getirdiği açıklamanın ardından VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, iddianame geciktirilerek arkadaşlarının cezalandırıldığını savundu.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan gazetecilerin avukatı Resul Temur ise, iddianamenin 5 ayda hazırlanmamasının hukuken normal olmadığını söyledi.

Diyarbakır’da Mezopotamya Ajansı, JINNEWS ve Pel Prodüksiyon isimli medya kuruluşlarında çalışan ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği'nde (DFG) faaliyet gösteren çok sayıda gazetecinin evlerine ve işyerlerine düzenlenen baskınlarda 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 16’sı 16 Haziran’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kürt basınına Ekim ayı sonunda 6 ilde yapılan operasyonda da 10 kişi tutuklanmıştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG