Erişilebilirlik

Twitter’ı Türkiye’de Yeniden Aktif Hale Getiren Görüşme


Dünya genelinde internet erişimini gözlemleyen NetBlocks, Twitter’ın Türkiye’de yeniden eskisi gibi çalıştığını açıkladı. Bu gelişme Twitter’dan yöneticilerle hükümet yetkililerinin görüşmesinin ardından geldi.

Konuyla ilgili Twitter CEO’su Elon Musk’tan da açıklama geldi. Musk, Twitter mesajında şirketin Türk hükümeti tarafından kısa süre içinde ulaşılabilirliğin yeniden sağlanacağı konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.


Sorun, yetkililerle Twitter yöneticilerinin videokonferans aracılığıyla yaptığı görüşmenin ardından çözüldü.

Twitter’ın Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’la görüştü.

Görüşmenin ardından Sayan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu yıkıcı afet sürecinde, Twitter’ın ülkemize sorumluluklarını hatırlattık” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Twitter’a erişim geçici olarak engellenmişti. Buna gerekçe olarak da binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremle bağlantılı dezenformasyon gösterilmişti.

Türk polisinin “prooakatif paylaşımlar” yaptığı gerekçesiyle 20’den fazla kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

Erişim engeli, sanal özel ağlar, VPN kullanılarak aşılabiliyor.

VPN sağlayıcısı Proton: "Hizmetlerimize saatlik kaydolma oranı ortalamadan yüzde 30 bin arttı"

VPN sağlayıcılardan Proton, Çarşamba günü hizmetlerine saatlik kaydolma oranının ortalama düzeyden yüzde 30000 arttığını açıkladı.

Proton, servisten faydalananların sayısının yüz binlerce arttığını ve bunun Türkiye’deki genel taban çizgisinden 10 kat daha fazla olduğunu belirtti.

Twitter’a erişimin kısıtlanması Türkiye’deki siyasilerden ve birçok kesimden tepki görmüştü.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG