Erişilebilirlik

UEFA’dan 200 Bin Euro Yardım


UEFA deprem mağdurlarına yardım için ilk etapta Türkiye Futbol Federasyonuna 150 bin, afet bölgesindeki sivil toplum kuruluşlarına 50 bin Euro yardımda bulundu.

UEFA’dan yapılan açıklamada ayrıca, Haziran ayında İstanbul'un ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde ek bağış toplamak için de çeşitli etkinlikler organize edilmesinin planlandığı belirtildi.

UEFA ayrıca, depremlerden etkilenenler için bu haftaki tüm maçlarında saygı duruşunda bulunma kararı aldı.

Maçlarda saygı duruşu

Öte yandan dün oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybedenler için saygı duruşu düzenlendi. Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçlarında dün oynanan Milan-Tottenham ve Paris Saint German-Bayern Münih karşılaşmaları öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maç seremonisinde sırasında da Türkçe ve Arapça olarak “Yanınızdayız” yazılı bir pankart sahada yer aldı. Stadyumlardaki ekranlarda da yine aynı yazıya yer verildi.

Tenis Federasyonlarından da destek

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), Kadınlar Tenis Birliği (WTA) ve dört grand slam turnuvası (Avustralya Açık, Roland-Garros, Wimbledon ve ABD Açık), depremlerden etkilenenleri desteklemek amacıyla yardım kampanyası başlattı.

Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, uluslararası tenis camiasının başlattığı "Tennis Plays for Love" bağış kampanyasıyla ilk etapta 5 milyon doların toplanması planlanıyor.

STÜDYO VOA

VOA Türkçe Gazze protestolarının düzenlendiği üniversitede – 26 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:28:12 0:00
XS
SM
MD
LG