Erişilebilirlik

Ukrayna Büyükelçiliklerine Kanlı Paketler


Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, yurtdışındaki çok sayıda büyükelçilik ve konsolosluklarına içinde hayvan gözleri bulunan "kanlı paketler" gönderildiğini açıkladı. Hafta içinde İspanya'da, aralarında Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliği’nin de olduğu adreslere bombalı mektuplar gönderilmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, kendine has bir renk ve kokuya sahip bir sıvıya batırılan paketlerin Ukrayna’nın Macaristan, Hollanda, Polonya, Hırvatistan ve İtalya'daki büyükelçiliklerine, Napoli ve Krakow'daki başkonsolosluklarına ve Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentindeki konsolosluğa gönderildiğini söyledi.

Nikolenko Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Bu mesajın anlamını inceliyoruz" diyerek, Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba'nın ilgili tüm büyükelçilik ve konsoloslukların sıkı koruma altına alınması talimatını verdiğini ekledi.

Bu hafta aralarında Başbakan Pedro Sanchez ve ABD'nin Madrid Büyükelçiliği dahil İspanya'daki altı adrese bombalı mektupların gönderilmesi, ülkede güvenlik önlemlerinin arttırılmasına neden oldu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nikolenko, Ukrayna’nın Vatikan Büyükelçisi’nin konutunun girişine de zarar verildiğini söyledi. Roma'daki bir büyükelçilik kaynağı, kapının önüne insan dışkısı bırakıldığını belirtti.

Nikolenko ayrıca Kazakistan'daki büyükelçiliğin bir bomba tehdidi aldığını ancak bunun daha sonra doğrulanmadığını söyledi.

Sözcü ABD’deki Washington Büyükelçiliği’ne ise Ukrayna'yı eleştiren bir makale içeren mektup gönderildiğini söyledi. Diğerleri gibi bu mektubun da bir Avrupa ülkesinden geldiğini belirten Nikolenko, ayrıntı vermedi.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG