Erişilebilirlik

Ukrayna İçin Litvanya’ya SİHA Jesti


ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yönetimindeki Baykar Teknoloji Şirketi, Ukrayna’ya gönderilmek üzere Litvanya’ya ücretsiz TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) teslim etti.

Litvanya Milli Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Twitter’da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Bayraktar TB2'yi ücretsiz şekilde verme kararı aldığını ifade etti.

Anusauskas, “Türkiye, Litvanya’nın satın almak için para topladığı Bayraktar'ı ücretsiz vermeye karar verdi! Bu harika! Toplanan parayla Bayraktar için mühimmat alacağız ve kalan paranın tamamı da Ukrayna'ya destek olarak gidecek. Teşekkürler Türkiye!” açıklamasında bulundu.

Litvanya’da Rusya’ya karşı kullanılmak üzere Ukrayna’ya SİHA almak için başlatılan kampanyada üç gün içerisinde 5 milyon Euro toplandığı açıklanmıştı.

Baykar Teknoloji Şirketi de, Selçuk Bayraktar ve abisi Haluk Bayraktar’ın Litvanya Milli Savunma Bakanı Anusauskas ile fotoğraflarını paylaşarak, TB2 SİHA’nın hediye edilme kararını duyurdu. Şirket, TB2 SİHA’nın hediye verilmesiyle Litvanya’dan kampanya kapsamında toplanan bağışlarınsa Ukrayna’ya insani yardım amaçlı kullanılmasının talep edildiğini bildirdi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da, Litvanya Milli Savunma Bakanı'nın tweetini alıntılayarak, "Gerçek Dostluk" mesajını paylaştı. Bodnar, ayrıca Baykar Teknoloji'nin tweetini alıntılayarak, Bayraktar kardeşlere de teşekkür etti.

STÜDYO VOA

Biden yönetimi Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergilerini arttırdı - 14 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG