Erişilebilirlik

“Rus Saldırısını Durdurmaya Hazırız”


Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ülkesinin bu ay muhtemel bir Rus saldırısını durdurmaya hazır olduğunu söylerken, Devlet Başkanı Zelenski ülkenin doğusundaki cephe hattında durumun zorlaştığını belirtti.

Savunma Bakanı Reznikov, muhtemel Rus saldırısını bu ay beklediklerini belirtti, Kiev’in Rus güçleri durduracak kaynaklara sahip olduğunu söyledi.

Reznikov, işgalin birinci yılında Rusya’nın sembolik nedenlerle yeni bir saldırı başlatabileceğini ama askeri açıdan bunun için yeterli kaynağı olmadığını belirtti.

Bir basın toplantısında bu açıklamaları yapan Reznikov, Rus saldırısının muhtemelen ülkenin sanayileşmiş Donbas bölgesinde, doğusunda ya da güneyinde başlayacağını kaydetti.

Ukrayna Savunma Bakanı, Rusya’nın Belarus’ta 12 bin askeri bulunduğunu tahmin ettiklerini ve bu sayının da Belarus’tan Ukrayna’nın kuzeyine saldırı başlatmak için yeterli olmadığını söyledi.

Batılı ülkelerin taahhüt ettiği bütün silahların zamanında Ukrayna’ya ulaşmayacağını da kaydeden Reznikov, bununla birlikte hazırlıklı olduklarını, saldırıyı durdurabileceklerini belirtti.

Reznikov, Amerika’nın yeni yardım paketinde göndereceği uzun menzilli füzeleri Rus topraklarına karşı kullanmayacaklarını, işgal altındaki Ukrayna topraklarında kullanacaklarını da vurguladı.

“Doğuda durum zorlaşıyor”

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkenin doğusundaki cephe hattında durumun zorlaştığını ve Rusya’nın daha fazla sayıda askeri savaşa kattığını belirtti.

Rusya özellikle son haftalarda doğuda Bakhmut’u ele geçirmek istiyor.

Bakhmut’ta çatışmaların şiddetlendiği belirtiliyor.

Avrupa’dan Rus dizeline yasak

Avrupa Birliği Pazar gününden itibaren Rus dizel yakıtına ve diğer rafine edilmiş petrol ürünlerine yasak getirdi.

Amaç Rusya’ya enerji bağımlılığını kesmek ve Kremlin’in bu sektörden kazancına daha fazla engel olmak.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG