Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

04:47 7.5.2022

ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor.

Biden yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün ABD, Rusya’nın devam eden saldırganlığına karşı ülkelerini savunan cesur Ukrayna halkına güçlü desteğini sürdürüyor” ifadesini kullandı.

ABD, Rus işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya 3,4 milyar dolar değerinde silah yardımında bulundu. Bunlar arasında havan topları, tanksavar Javelin füzeleri, mühimmat ve geçen günlerde açıklanan “Hayalet” drone’ları yer aldı.

Haberin devamı için tıklayın.

04:17 6.5.2022

Mariupol’daki Fabrikada Şiddetli Çatışmalar

Ukrayna’nın kuşatma altındaki Mariupol kentinde bulunan çelik fabrikasında çok sayıda Ukraynalı hala mahsur durumda. Fabrikada şiddetli patlamalar meydana gelirken, Rus güçleri yıkıntıya dönüşen kentteki son direniş noktasının kontrolunu da ele geçirmeye çalışıyor. BM de sivilleri tahliye etme çabasını sürdürüyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Mariupol’dan daha fazla sayıda sivilin kurtarıldığını ancak Rusya’nın Azovstal çelik fabrikasını bombardıman altında tutmaya devam ettiğini söyledi. Fabrikada tahminen 200 civarında sivilin yer altı sığınaklarında, yanlarında çok az miktarda yiyecek ve suyla mahsur durumda olduğu belirtiliyor.

Haberin devamı için tıklayın.

04:25 5.5.2022

AB’den Rus Petrolüne İthalat Yasağı

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya uygulayacağı yeni yaptırımlar paketini açıklayarak, “Rusya’dan ham petrol alımının 6 ay içinde, işlenmiş petrol ürünlerinin alımının ise yıl sonuna kadar tamamen durdurulmasının hedeflendiğini” söyledi.

Von der Leyen, Rusya’ya uygulanacak altıncı yaptırım paketini "Ukrayna'nın Rusya’ya karşı verdiği savaşın sonucu AB’nin geleceğini de belirleyecek. Avrupa’nın güçlü, toplumlarla kaynaşık ve krizlere dayanıklı olmasının cevabı Ukrayna’da verilecek" sözleriyle duyurdu.

Haberin devamı için tıklayın.

04:17 4.5.2022

Rus Güçleri Mariupol’a Saldırmaya Devam Ediyor

Rus güçleri Ukrayna’nın güneydoğusundaki liman kenti Mariupol’da kuşatma altında tuttukları çelik fabrikasına roketlerle saldırdı. Roketlerin isabet ettiği fabrikadan gökyüzüne siyah duman yayıldı. Ukraynalı yetkililer tahliyelere rağmen fabrikada hala yaklaşık 200 sivilin bulunduğunu söylüyor.

Reuters haber ajansının elde ettiği video görüntüleri bir Rus kamyonuna yüklenmiş roketlerin Mariupol’daki Sovyetler Birliği döneminden kalma çelik fabrikasına fırlatıldığını gösteriyor.

Haberin devamı için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG