Erişilebilirlik

Ukrayna Stratejik Kenti Kaybetti


Debaltseve kentinden çekilen Ukraynalı askerler
Debaltseve kentinden çekilen Ukraynalı askerler

Cumhurbaşkanı Poroşenko Ukrayna hükümet kuvvetlerinin uzun süredir Rusya yanlısı isyancıların kuşatması altında olan kara ve demiryollarının geçtiği Debaltseve kentinden planlı ve organize bir şekilde çekildiklerini açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Ukrayna hükümet kuvvetlerinin uzun süredir Rusya yanlısı isyancıların kuşatması altında olan stratejik Debaltseve kentinden çekildiklerini açıkladı.

Petro Poroşenko videoda yaptığı açıklamada , hükümet kuvvetlerinin “planlı ve organize bir şekilde” Debaltseve’den ayrıldığını belirtti.Poroşenko, daha sonra cepheye giderek Debaltseve’den çekilen askerleri ziyaret edeceğini de bildirdi.

Ukrayna cumhurbaşkanı çekilme operasyonu sırasında ağır topçu ateşi altında kalmalarına rağmen sadece 30 askerin yaralandığını açıkladı.

Almanya Rusya yanlısı isyancıların Debaltseve'ye yönelik saldırısını kınadı ve ateşkes anlaşmasının açık ihlali olarak niteledi ancak Minsk barış anlaşmasının ölü olduğunu söylemek için çok erken olduğunu bildirdi.

Ukrayna hükümeti ve Rusya destekli isyancılar birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçlarken stratejik Debaltseve kenti çevresinde çatışmalar şiddetlenmişti.

Ayrılıkçılar ateşkesin halen hükümet kuvvetlerinin kontrolunda olan ancak isyancılar tarafından kuşatılan Debaltseve kenti ve çevresini kapsamadığını iddia ediyordu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü gözlemcileri iki isyancı bölge Luhansk ve Donetsk arasındakalan ana kara ve demiryollarının geçtiği stratejik Debaltseve kentidışında ateşkese uyulduğunu bildiriyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG