Erişilebilirlik

Taksi ve Dolmuş Şoförleri de Aşılanmaya Başlıyor


Türkiye’de son dönemde hız kazanan COVID-19 aşılama kampanyası kapsamına bir meslek grubu daha katıldı. Yarından itibaren ulaşım sektöründe çalışan taksi ve dolmuş şoförleri de aşılanmaya başlıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ulaşım sektöründe çalışan kişilerin de aşılama kapsamına alındığını belirtti. Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler” mesajını paylaştı.

Türkiye’de aşılama yaşı, Pazartesi günü itibariyle 40 yaşa iniyor. Geride kalan haftada aralarında akademisyenlerin, eğlence ve sinema sektörü çalışanlarının da bulunduğu farklı sektörlerden kişiler aşılama kapsamına alınmıştı.

Bakan Koca ayrıca BioNTech firması tarafından sağlanan aşıların açıldıktan sonra 6 saat içerisinde kullanılması gerektiğini, bu nedenle kişilerin aşı randevularını aksatmamalarının da önemli olduğunu belirtti. Koca “Her BIONTECH aşı flakonunda 6 KİŞİLİK, yani 6 doz aşı bulunuyor. Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşı 6 saat içinde kullanılmalıdır. 6 SAAT içinde kullanılmayan dozlar daha sonra kullanılamaz, israf olur. Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG