Erişilebilirlik

Ulusal Muhafızlar'ın Washington Görevi Sona Erdi


ABD’nin başkenti Washington’da eski Başkan Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak'taki Kongre baskınıyla birlikte güvenlik amaçlı olarak başkentte görevlendirilen Ulusal Muhafızlar’ın görevleri, Pazartesi günü sona erdi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada askerlere, başkent polisi ve yerel yetkililere verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Austin, “Havacılar ve askerler sadece Kongre üyelerini korumakla kalmadılar insanların işlerinin devam etmesini de sağladılar ve anayasaya bağlılık yeminlerini yerine getirdiler” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü John Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, bin civarındaki askerin önümüzdeki birkaç gün içerisinde başkent Washington’dan ayrılacaklarını söyledi.

Pazar günü son olarak başkentte görev yapan Ulusal Muhafızlar, Washington'dan tamamen ayrılacaklar. Pentagon Sözcüsü, bir hızlı müdahale biriminin Washington’da kalacağına dair iddiaların doğru olmadığını, bu yönde herhangi bir plan bulunmadığını söyledi.

6 Ocak'ta dönemin başkanı Donald Trump'ın destekçileri tarafından Kongre’ye düzenlenen saldırı sonrası Ulusal Muhafız birlikleri görevlendirilmiş ve bina çevresi de demir parmaklıklarla güvenlik çemberi altına alınmıştı. Saldırıda biri polis memuru 5 kişi hayatını kaybetmişti.

En yoğun görev döneminde Kongre Binası'nı koruyan yaklaşık 5 bin 200 Ulusal Muhafız askeri vardı ve birliğin görev süresi geçen Mart ayında 23 Mayıs'a uzatılmıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG