Erişilebilirlik

Ümit Özdağ’dan Sinan Oğan yorumu: “Biz cehennemin kapılarını kapatmaya hala çalışıyoruz"


ANKARA – Dünden bu yana Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ikinci tur için görüşme trafiğinde olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ süreçte ciddi bir mesafe kaydettiklerini; ancak henüz görüşmelerin sonuçlanmadığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından bugün yapacağı açıklamayla kararını açıklayacağını ilan eden Özdağ kameralar karşısına geçti; ancak hala Zafer Partisi’nin Kılıçdaroğlu’na sunduğu protokol metnine yanıt beklediklerini ifade etti.

Özdağ, “Protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerletmiş bulunuyoruz ama nihayetlenmedi. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız” diye konuştu.

Özdağ, Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinde “13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 yıl içinde vatanlarına dönmesini ve aynı zamanda anayasanın ilk dört maddesini güvence altına alacak, PKK, FETÖ ve IŞİD gibi terör örgütleriyle stratejik ve uzun vadeli sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi” öngören protokolün değerlendirileceğini söyledi.

İkinci turla ilgili görüş ayrılıklarının yaşanmasının ardından dağılan ATA İttifakı içindeki Adalet Partisi ve Genel Başkanı Vecdet Öz Kılıçdaroğlu’na destek açıklamıştı.

İttifaktaki en etkili aktörlerden biri konumunda bulunan Zafer Partisi ve lideri Özdağ ise henüz kararını kesinleştirmedi. Ancak Zafer Partisi’nin Kılıçdaroğlu’yla birlikte yarın destek açıklaması yapması yönündeki beklenti dile getirildi.

Protokol görüşmelerinin büyük ölçüde ilerletildiğini ancak nihayetlenmesi ve imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmelerin yapılması gerektiğini söyleyen Özdağ, “Bu yüz yüze görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah…Başarabilirsek yarın saat 11.00’de sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Ümit Özdağ, “Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir partidir. Aziz Atatürk’ten, onun koymuş olduğu ilkelerden asla taviz vermez ve varlık sebebi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerinin 21.yy’la taşınmasıdır. Türk halkının güvenliğini sağlanmasıdır. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz bütün çalışmalar protokole yansıdı. Şimdi bunları hassas bir şekilde şekillendiriyoruz” ifadesini kullandı.

“Gönüllü değil gerekirse zorla ve uluslararası hukuka uygun olarak”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a sığınmacıların gönderilmesi konusunda nasıl bir yol izleneceği sorusu yöneltildi.

Sığınmacı sorununun aynı zamanda bir güvenlik sorunu olduğunu kaydeden Özdağ soruya, "Gönüllü değil, gerekirse zorla, 1 sene içerisinde uluslararası hukuka uygun olarak" yanıtını verdi.

“Sinan Bey’le farklı düşünüyoruz”

Ümit Özdağ’a ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın dün Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklaması konusunda görüşü soruldu.

Özdağ, "Sinan Bey'in kendi takdiridir, Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Bu noktada Sinan Bey'le farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz bu konuyu. Üzerinde durmuyoruz. Hayat devam ediyor” yanıtını verdi.

Böyle bir karar bekleyip beklemediği yönünde soruyu da yanıtlayan Özdağ, “Biz Sinan Bey'le yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz cehennemin kapılarını kapatmaya hala çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

XS
SM
MD
LG