Erişilebilirlik

Urla’da Tutuklanan CHP’li Belediye Başkanı’nın Yerine Kayyum Atandı


FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oguz'un yerine kayyum atandı.
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oguz'un yerine kayyum atandı.

İzmir Valiliği, FETÖ Silahlı Terör Örgütüne üye olma iddiasıyla tutuklanan CHP’li belediye başkanı İbrahim Burak Oğuz’un yerine, Urla kaymakamı Önder Can’ı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak OĞUZ, FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan yürütülen soruşturması kapsamında İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 16.12.2019 tarih ve 2019/1092 sorgu sayılı kararı ile tutuklandığından Anayasanın 127nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 17.12.2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanununun 46ncı maddesi kapsamında Urla Kaymakamı Önder CAN Urla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir” denildi.

İlk kez bir CHP’li belediyeye kayyum atandı

Böylece ilk kez bir CHP’li belediyeye kayyum atanmış oldu. Urla Belediye Başkanı Oğuz’un tutuklanmasının ardından Tataristan programını yarıda kesen İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’le birlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmek üzere Ankara’ya gitti.

Yücel, twitter hesabından yaptığı açıklamada “Seçimle gelenin seçimle gitmesi demokrasinin olmazsa olmazıdır. İktidar defalarca yaptığı demokrasi ayıbını bu kez de Urla’da yaptı ve Urla’lıarın iradesine darbe vurdu. Hukuki süreç bir şekilde yürür ancak seçilmişler varken kayyum atanması kabul edilemez” dedi.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Diyarbakır, Mardin, Van, Muş’ta olduğu gibi İzmir Urla’da da hükümet meşruiyet aramadı. Zorbalıkla yerel yönetime el koydu. Halkın iradesini çiğnedi. Kayyum darbedir ve darbeciler bu halka mutlaka hukuk önünde hesap verecek” ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

Powell: “FED’in faiz indirmek için acelesi yok” – 29 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG