Erişilebilirlik

Uyuşturucu Kartellerine Darbe


Uyuşturucu Kartellerine Los Angeles Darbesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Amerikalı yetkililer, Meksikalı uyuşturucu kartellerine ait milyonlarca doları Los Angeles’taki tekstil firmaları üzerinden aklayan bir çeteyi çökertti. Yaklaşık bin kadar polisin katıldığı çete operasyonunda dokuz kişi tutuklandı

Polis, Los Angeles’ın moda merkezinde bulunan QT Maternity adlı şirketle ilişkili üç kişiyi tutukladı. Yetkililer, firma sahibi ve iki çalışanının, Sinaola uyuşturucu karteli tarafından rehin alınan bir Amerikalı için ödenen fidyeyi 17 farklı tekstil firması üzerinden Meksika’ya transfer ettiğini söylüyor.

Yetkililer, Meksika’da bulunan üç çete üyesi için de yakalama emri çıkarttı.

İddianamede, uyuşturucu çetesinin giyim satışları üzerinden para akladığı suçlaması da yer alıyor.

Amerikalı yetkililer, çete operasyonunda toplam 65 milyon dolar kara paraya el koydu.

California Başsavcısı Kamala Harris, soruşturmada para dolu spor çantaları ve karton kutuların izini sürdüklerini söylüyor: “Çok karmaşık gibi görünse de, olayı çözmek için çok basit bir yöntem uyguladık ve parayı takip ettik.”

Amerika Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi’nden William Bodner, devam eden soruşturmada tutuklu sayısının artabileceğini söylüyor: “Bu sadece başlangıç. Los Angeles’taki uyuşturucuyla mücadele ekibi bu işin peşini bırakmayacak.”

Amerikalı yetkililer, Meksika hükümetinin dört yıl önce para transferlerine kısıtlama getirmesinin ardından uyuşturucu çetelerinin, Los Angeles’ın 18 milyar dolar iş hacmine sahip moda sektörüne göz diktiğini söylüyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG