Erişilebilirlik

Van'da Arama Çalışmaları Sona Erdi


Van'da Arama Çalışmaları Sona Erdi
Van'da Arama Çalışmaları Sona Erdi

Van’da canlı bulma umutları azalırken ekipler arama çalışmalarını bırakıp enkaz temizleme çalışmalarına başladı.

Yetkililer özel bir talep olmadıkça arama çalışmalarına son verdiklerini açıkladı.

Ölü sayısının 455’i Erciş’te olmak üzere 582 kişiye ulaştığı bildiriliyor. Yaralı sayısı ise 4 bin olarak açıklandı. Bu arada yaklaşık 230 kişi enkaz altından canlı olarak kurtarıldı.

Son olarak Cuma günü ekipler 13 yaşındaki bir çocuğu enkazdan kurtardı.

Kurtarma görevlileri, Ferhat Tokay’ı boyunluk takılmış halde enkaz alanından sağlık merkezine taşıdı. Tokay’ın bilincinin yerinde olduğu gözlendi. Perşembe günü de depremin üzerinden yaklaşık yüz saat sonra yine Erciş’te 18 yaşındaki üniversite öğrencisi İmdat Padak sağ olarak kurtarılmıştı. Padak, Azerbaycanlı kurtarma ekibi tarafından enkazdan çıkarıldı, daha sonra helikopterle Van’a gönderildi. Padak’ta yalnızca su kaybına yönelik belirtiler gözlendi, durumunun iyi olduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Dairesi bölgeye hava sevkiyatı yapılacağını açıkladı. Daire Sözcüsü Adrian Edwards, bölgeye dört kargo uçağı dolusu malzeme sevk edileceğini, uçakların ilkinin bugün Erzurum’a ulaşacağını söyledi. İlk uçakta yaklaşık 500 çadır, 10 bin battaniye var. Sözcü özellikle depremzedelerin barınak ihtiyacının karşılanmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü şu ana kadar 7,500 çadır; 22 bin battaniye dağıtıldığını açıkladı.

Bazı depremzedeler yardımların ulaştırılmasının uzun sürmesinden şikayetçi. Bu arada, bazı insanların fazla çadır temin ettiği ve kar için sattığı bildirildi. Çarşamba günü de Kızılay’ın tırları yağmalanmıştı.

XS
SM
MD
LG