Erişilebilirlik

İstanbul ve İzmir'de Coşkulu 29 Ekim Kutlamaları


İstanbul'da Coşkulu 29 Ekim Kutlaması
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Cumhuriyetin ilanının 96'ncı yıl dönümü İstanbul'da coşkulu bir törenle kutlandı.

Vatan Caddesi'nde yapılan kutlamalara ilgi büyük oldu. Halk oyunları gösterileriyle şölene dönen törende şiirler okundu, spor gösterileri yapıldı.

Kutlamalara İstanbullular’ın yanı sıra, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

Tören, alkışlar ve Türk bayrakları eşliğinde, protokolün araçlarından vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Dev Türk bayraklarıyla gerçekleşen resmi geçit töreni, halk dansları ekiplerinin gösterisi, askeri ve polis birliklerin geçit töreniyle devam etti.

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tören sonrası basına kısa bir açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için bir araya gelmenin milletin birliği ve dirliği açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“İnşallah nice bayramları birlikte kutlarız. Burada kol kola oluşumuz çok önemli bir simge. İstanbul’da doya doya bayramımızı kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nın yanı sıra biz diyoruz ki; yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi. İkisi bir arada çok güzel.”

İzmir’de Cumhuriyet coşkusu

İzmir’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim’den başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” dediği 28 Ekim akşamı İzmir’in ilçelerinde yürüyüşler ve fener alayları düzenlendi.

İzmir'de Cumhuriyet Coşkusu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

29 Ekim’de ilk tören İzmir Valiliği’nde düzenlendi. Vali Erol Akyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlamalara binlerce İzmirli katıldı. Vatandaşlar meydana polislerce üst araması yapıldıktan sonra alındı.

Protokolün halkı selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telgrafı okundu. Vali Akyıldız konuşmasında Cumhuriyet’in önemini vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tören esnasında İzmir Körfezi’nde üzerinde Atatürk resimleri bulunan tekneler tur attı. Halk oyunları gösterilerinin ardından geçit töreni yapıldı.

İzmir’deki kutlamalar akşam saatlerinde fener alayıyla devam etti. 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağının taşındığı yürüyüşe binlerce İzmirli katıldı. Kutlamaların finalinde ise Yeni Türkü ve Leman Sam konseri vardı. Konserin finalinde Yeni Türkü ve Leman Sam İzmir Marşı’nı birlikte söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG