Erişilebilirlik

On Binler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Buluştu


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılacak olanlar, kara ve deniz yoluyla köprüye ulaştı. On binlerce insan,Beylerbeyi, Çengelköy, Altunizade ve Kısıklı noktalarından, 15 Temmuz'u anmak için yürüdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da etkinliklere katılmak üzere Ankara'dan İstanbul'a geçti. F-16 uçakları da havalanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının kanat hizasında selam verdi.

Önce Kısıklı'daki evine geçen Cumhurbaşkanı, daha sonra buradan yola çıkarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne vardı. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Erdoğan ve damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak eşlik etti.

Başbakan Binali Yıldırım da kortejle birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gitti. Yıldırım, Çengelköy'den 3 kilometrelik yolu, vatandaşlarla birlikte yürüdü.

"Unutmayacağız, unutturmayacağız"

Şehitler Köprüsü'ndeki anma programı, darbe girişiminde yaşamını yitirenler için Kuran okunmasıyla başladı. Sonrasında kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, halka "Millet olarak 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız" diye seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz Konuşması
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:11:26 0:00

"15 Temmuz'da milletimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde meydanlara inmiş, gözü dönmüş hainlere dersini vermiştir" diyen Yıldırım, açılışı yapılacak olan Şehitler Makamı ile ilgili de bilgi verdi. Başbakan, "Çevresini şehitlik parkı haline getirdik. Bu parkta 250 şehidimizi temsilen 250 selvi ve gül ağacı dikildi" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek okundu. 15 Temmuz belgeselinin izlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşma yaptı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası girişine dikilen anıtın açılışı da bu gece yapıldı.

''Vatanı savunmak için sokaktayız''

Genç-yaşlı, kadın-erkek çok sayıda vatandaş darbe girişimini karşı durmak ve hayatını kaybedenleri anmak için bir araya geldi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni’ne katılan Hafize Yıldızhan, böyle bir darbe girişimin tekrarlanmaması için ve şehitleri anmak için alanda olduğunu belirtti. Türkiye’yi kimsenin bölemeyeceğini söyleyen Yıldızhan, Türkiye’yi bölmeye çalışanlara ders vermek için sokakta olduğunu ifade etti.

On Binler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Buluştu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:31 0:00

Mehmet Karcı, 15 Temmuz darbe girişiminin acısını hala yaşadığını, geçen sene darbe girişiminde vatanı savunmak için sokakta olduğunu, bugün de aynı hislerle buraya geldiğini söyledi.

Betül Badıllı, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktığını ve artık Türklerin kendine güveninin geldiğini belirtti.

Çocuklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gelen İbrahim Türkmen, darbe girişiminin bir daha tekrarlanmamasını temenni etti. Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesini isteyen Türkmen, çocukları için güzel günler görmek istediğini sözlerine ekledi.

Ceylan Demir, Türk halkının darbe girişimi karşısındaki direnişini takdir ettiğini ve Türk olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Semih Keskin, tek yürek, tek vücut olduklarını ve Türkiye’yi kimsenin yıkamayacağını göstermek için burada olduğunu söyledi.

Selami İlkeli, şehitleri anmak için geldiğini ve bugün darbe girişimi olsa canını vermeye hazır olduğunu söyledi.

Darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıt önünde toplanan kalabalık, hayatını kaybedenler için dualar etti.

Köprü ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, gelenlerin tek tek aranarak tören alanına girmelerine izin verdi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG