Erişilebilirlik

Putin’den Suriye Konusunda Koşullu Yeşil Işık


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Birleşmiş Milletler’in Suriye’ye karşı askeri güç kullanmasını destekleyebileceğinin işaretini verdi. Putin, ancak bunun için Suriye’de hükümetin sivillere karşı kimyasal silah kullandığının kanıtlanması gerektiğini söyledi.
Associated Press haber ajansı ve Rus televizyonuna açıklamalarda bulunan Putin, Amerika’nın Birleşmiş Milletler’e ikna edici kanıtlar sunması gerektiğini söyledi ve Amerika’yı, Birleşmiş Milletler onayı olmadan Suriye’ye yönelik askeri güç kullanmaması gerektiği konusunda uyardı.

Putin ayrıca Suriye’ye gönderilmesi planlanan S-300 füze parçalarının teslimatını askıya aldıklarını, ancak uluslararası kuralların çiğnenmesi durumunda bu kararı yeniden gözden geçireceklerini söyledi.

Rusya, bu hafta St. Petersburg kentinde başlayacak G-20 zirvesine ev sahipliği yapacak. Suriye’nin zirve gündeminin bir numaralı konusu olması bekleniyor.
Başkan Obama ise Suriye’ye yönelik askeri müdahale için hem Amerika içinde hem de uluslararası arenada destek toplamaya çalışıyor. Obama, Rusya’ya uçmadan önce Stockholm’e uğradı.

Kongre'de oylama

Öte yandan Senato Dış İlişkiler Komisyonu, Amerika’nın askeri güç kullanımı konusunda oylama yapacak. Komisyon üyeleri Başkan Obama’ya Suriye’nin askeri hedeflerine 60 gün süreyle saldırma yetkisi verecek planın ayrıntıları üzerinde anlaştıklarını bildirdi. Obama, bu süreyi belirli şartlar altında 30 gün uzatabilir. Plan, kara harekatına ise izin vermiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG