Erişilebilirlik

Wagner Ukrayna'da Cepheden Çekiliyor Mu?


Wagner paralı asker grubunun lideri Yevgeny Prigozhin
Wagner paralı asker grubunun lideri Yevgeny Prigozhin

Rusya’nın paralı askeri grubu Wagner, mevcut güçlerini Ukrayna’nın Bakhmut şehrinden çekmeyi planladığını açıkladı. Ancak bu açıklamaya rağmen Ukrayna tarafıysa Wagner’in bölgede yeni bir pozisyon almaya başladıklarını iddia etti.

Wagner Grup’un lideri Yevgeny Prigozhin yaptığı açıklamada, cephedeki adamlarının mühimmat sıkıntısı çektiklerini ve önümüzdeki Çarşamba günü mevcut mevzilerini Rus ordusuna devretmeyi beklediklerini söyledi.

Prigozhin, “Mühimmatları olmadan çocuklarım gereksiz ve haksız kayıplar yaşamayacaklar” ifadelerini kullandı. Prigozhin ayrıca yayınladığı video mesajında bazı bürokratları da mühimmatı ellerinde tutup kendilerine vermediklerini iddia etti. Wagner’in Rusya’nın İkinci Dünya Savaşı Zaferi anma günü 9 Mayıs’ta Bakhmut’u ele geçirme planları olduğu öne sürülüyordu.

Rus bürokratlara suçlamalar yönelten Wagner lideri "Kıskançlığınız yüzünden Rus halkına Bakhmut'u ele geçirme zaferini vermek istemiyorsanız, bu sizin sorununuz" dedi.

Wagner
Wagner

Bu açıklamaların ardından Rus devlet haber ajansı RIA, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun yardımcılarından birini tüm birliklerin yeterli mühimmata sahip olmalarının derhal sağlanması için görev verdiğini duyurdu.

Rusya, Bakhmut’un ele geçirilmesini bölgedeki diğer şehirlere de ilerleyiş açısından kilit öneme sahip olarak görüyor. Şehirde halen daha iki tarafın sert çatışmaları devam ediyor.

STÜDYO VOA

ABD’den İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüyle ilgili taziye mesajı - 20 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG