Erişilebilirlik

'Wall Street'i İşgal' Gösterilerinde Yüzlerce Kişi Gözaltına Alındı


Başkent Washington, Chicago ve Arizona eyaletindeki gösterilerde şiddet olayları yaşanmadı, ancak Avrupa'daki eylemler daha sert geçiyor
Başkent Washington, Chicago ve Arizona eyaletindeki gösterilerde şiddet olayları yaşanmadı, ancak Avrupa'daki eylemler daha sert geçiyor

Amerika’nın bazı kentlerindeki Wall Street’i işgal gösterilerinde yüzlerce protestocu gözaltına alındı.

Chicago’da bir parkta eylem yapan göstericilerden 175’i, polisin tahliye emrine karşı çıkınca gözaltına alındı.

Başkent Washington’daysa gözaltına alınan 19 kişi Anayasa Mahkemesi önünde eylem yapıyordu.

Arizona eyaletinde de 100 protestocu tutuklandı.

Cumartesi günü gerçekleşen gözaltı olaylarında çoğunlukla şiddete başvurulmadı. Önceki gün onbinlerce kişi, “büyük şirketlerin açgözlülüğü”nü protesto etmek amacıyla eylem düzenlemişti.

Ancak Avrupa’ya yayılan gösteriler şiddet eylemlerine sahne oluyor. İtalya’nın başkenti Roma’da yüzlerce maskeli ve kapşonlu gösterici, polise taşlar ve şişelerle saldırdı, banka ve dükkanların vitrin camlarını kırdı, bazılarını da ateşe verdi. Gösterilerde 70’i aşkın kişi yaralandı.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, gösterilerin sivil itaatsizliğe işaret ettiğini söyledi. Roma yıllardır bu denli şiddetli gösterilere sahne olmuyor. Başkent Belediye Başkanı Gianni Alemanno, zararın 1 buçuk milyon dolara ulaşabileceğini söyledi.

Londra’da da yüzlerce gösterici St. Paul Katedrali dışında kamp kurdu. Katedral başkentin finans merkezine komşu durumda.

Avustralya, Asya ve Güney Afrika’da da gösteriler yaşandı. Göstericiler aynı şekilde büyük şirketlerin açggözlü davranmasını, ekonomik eşitsizliği, zenginlerle yoksullar arasında gittikçe artan gelir uçurumunu protesto etti.

XS
SM
MD
LG