Erişilebilirlik

Washington’da Tutuklu Gazeteciler İçin Protesto


Washington’da Tutuklu Gazeteciler İçin Protesto
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ABD temsilciliği, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yanı sıra, Türkiye’de tutuklu bulunan bütün gazeteciler için Pazar günü Beyaz Saray'ın önünde bir protesto gösterisi düzenledi.

Beyaz Saray önünde bulunan Lafayette Park’ta toplanan göstericiler, başta Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması olmak üzere bütün gazetecilerin tutuklanmasını kınadı.

CHP Temsilciliği Koordinatörü Cem Yolbulan, protesto eylemi sırasındaki konuşmasında, tutuklu bulunan tüm gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı. Yolbulan, düzenledikleri protestoyla Can Dündar ve Erdem Gül’ün yanı sıra Türkiye’de tutuklu bulunan bütün gazetecilere destek olmayı amaçladıklarını söyledi. Protestonun partiler üstü olduğunun altını çizen koordinatör, herkesi “otoriterliğe ve faşizme” karşı birlik olmaya çağırdı.

Can Dündar ve Erdem Gül’le siyasi görüşünün bir olmadığının altını çizen bir katılımcı, bu tutuklamanın “adaletsiz, haksız ve keyfi tehditlere dayalı yapıldığını” düşündüğünü söyledi. Tutuklamaları doğru bulmadığını belirten katılımcı, Türkiye halkına ve ülkede yaşayan bütün aydınlara seslenerek, ‘kime yapılırsa yapılsın’ yanlışa karşı herkesin birlikte tepki göstermesi gerektiğini kaydetti.

Protestoya katılanlardan Dilek Değirmencioğlu, aslında haberi ortaya çıkaranların değil, sebep olanların tutuklanmaları gerektiğini söyledi. Haber almanın demokratik bir özgürlük olduğunu dile getiren Değirmencioğlu’na göre, Türkiye’nin önde gelen iki gazetecisinin tutuklanması son derece yanlış. Gösteriye katılan diğer Türkler de, Türkiye’de “hukuk üstünlüğünden artık söz edilemez” olduğunu savundu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG