Erişilebilirlik

Washington Esnafı Memurlara Kucak Açtı


Washington Esnafı Zorunlu İzin Mağdurlarına Kucak Açtı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Washington'daki birçok bar ve restoran, federal hükümetin zorunlu ücretsiz izne gönderdiği çalışanlarına ücretsiz içecek, indirimli yemek veriyor

Amerika’da en çok kamu çalışanının yaşadığı kent, Washington. Bazı yerel şirketler zorunlu izne çıkarılan kamu çalışanlarına bu zor günlerde yardımcı olmak için kolları sıvadı.

Hükümet kapansa da Washington’da çok sayıda işyerinin kapıları açık.

Zena Polin, ”Zorunlu izne çıkarılan kamu görevlilerine ücretsiz kahve servisi başlattık. Buna karşın Kongre üyelerinden iki kat fazla ücret alıyoruz” diyor.

Daily Dish adlı pizzacının sahibi Zena Polin, hükümetin kapandığı haberini aldıktan hemen sonra İnternet’te ücretsiz kahve hizmetini duyurmuş. Polin, şimdiye kadarki tepkilerin olumlu olduğunu söylüyor: ”İşe gitmeme izin verilmiyor, zorunlu izne çıkarılan bir kamu çalışanı olarak ücretsiz kahvemi hemen aldım.”

Zorunlu izne çıkarılan kamu çalışanlarının maaşlarını alıp alamayacakları belli değil. Kangaroo Boxing Club adlı restoran, kamu elemanlarına moral vermek için ücretsiz kokteyl servisi yapıyor: ”Hükümetin istismar ettiği kamu çalışanlarına içecekleri ücretsiz veriyoruz.”

Hükümetin kapanmasının ardından işinden olan kamu çalışanları, kaygılı bir bekleyiş içinde.

Elizabeth Bowers, ”Kendim için derhal yeni bir bütçe yapmam, bir sonraki maaşımın ne kadar eksik olacağını hesaplamam gerekiyor” diyor.

DC Reynolds adlı restoranın sahibi Jeremy Gifford, saat 11‘den sonra bir içki alana ikincisini bedava verdiklerini söylüyor: ”Bu insanlar, bu semtte yaşıyor. Bizi yılın 365 günü destekliyorlar. Umarız bu durum daha da uzamaz ama belki bir-iki gün zorlanacaklar. Bu zor günlerde onlara yardım etmek istedik.”

Kamu çalışanları, çok kızdıkları siyasetçilerin liderlik vasfından yoksun olduğunu söylüyor: ”Çok saçma şeyler oluyor. Kongre’nin en önemli işi bütçe geçirmek, gereken fonların akışını sağlamak. Ama belli ki bu görevi yerine getiremiyorlar.”

Washington’u nelerin beklediğini henüz kimse bilmiyor. Ancak Washington’da yaşayanlar en azından birbirlerine güvenebileceklerinin farkında.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG