Erişilebilirlik

Washington’da İlk İftar


Washington’da İlk İftar
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Amerika’nın başkenti Washington’da Ramazan ayının ilk gününde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptırdığı ve Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen açılan cami kompleksinde iftar yemeği verildi İftar yemeğine Türkler dahil Amerika’da yaşayan Müslümanlar davetliydi.

Caminin imamı Ali Tos Türkiye’den binlerce kilometre uzakta Ramazan heyecanını yaşadıklarını belirtti ve Ramazan ayına özel çeşitli etkinliklerin bir ay boyunca cami kompleksinde gerçekleştirileceğini de kaydetti.

Ramazan’ın ilk gününde yüzlerce kişi için iftar yemeği hazırlandı. Gönüllülerin de desteğiyle bin kişi için iftar yemeği organize edildi. Aşçı Cafer Can ilk günün menüsünü açıklarken, “Bugün bir tek tatlımız yok” dedi, çay ikramına kadar herşeyin düşünüldüğünü kaydetti.

İftar saatinde de farklı ülkelerden gelip Washington’da yaşayan Müslümanlar aynı sofrada biraraya geldi. Herkes birarada olmaktan mutluydu. İftarını açan Doğu Türkistanlı bir Müslüman duygularını şöyle dile getirdi: “Bu Müslüman topluluğu için mükemmel bir imkan, burada Ramazan’ı kutlamak, birlikte yemek yemek Allah’ın bir lütfu gibi, böyle bir tesise burada sahip olduğumuz için çok mutluyum.”

Washington ve civarında yaşayan Müslümanlar, Ramazan ayı boyunca Diyanet Merkezi’nde iftarlarını açıp, ibadetlerini birlikte yerine getirmeye devam edeceklerini söylüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG