Erişilebilirlik

Washington'da Siyasi Jimnastik


Washington'da Siyasi Jimnastik
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00
Linki indirmek için

Washington'da Siyasi Jimnastik

Amerika’da seçimler geride kaldı, ancak seçim öncesi dönemde siyasi yarış Amerikalıların hayatının her alanına girdi. Spor salonlarına bile..

Virginia eyaletinin Alexandria kentindeki Washington Sports Club spor salonuna egzersiz yapmak için gidenler, Barack Obama ve Mitt Romney’i yumruklama şansı buldu.

Egzersiz derslerinde de spor ve siyaset birbirine karıştırıldı. Eğitmen Aimee Richardson uzun seçim kampanyalarından bunalan Washingtonluların derste stres attıklarını söylüyor.

”Burası Washington. İnsanlar burada siyasetle yatıp kalkar. Siyaset gibi insanların tutkuyla bağlı olduğu bir konuyu alıp yumruk atabileceğiniz bir ortama oturtmak müşterilerin hoşuna gitti. Sırf bu yüzden katılımcıların çok daha hırsla spor yaptığını gördüm.”

Bir diğer eğitmen, Katie Rodriguez da bu derslere katılmış.

”Tüm siyasi konuları oturma odamdan, bilgisayarımdan, hayatımdan çıkarıp fiziksel bir aktiviteye dönüştürmek çok iyi oldu. Kendimi çok iyi hissettim.”

Spor salonunda ‘bütçeyi dengelemek,’ Kongre’deki anlamından çok daha farklı bir anlama büründü. ‘Kararsız eyaletler’ adlı egzersizde ağırlıklarla çalışıldı. Kimi Michelle Obama gibi forma girmeye çalıştı, kimi Paul Ryan gibi.

Washington’da kar amacı gütmeyen bir kuruluşta çalışan Sarah Heckenberg, siyaset ve sporun birlikteliğinden memnun kalmış.

”Egzersiz yaparken motivasyonunuzu korumak çok zor. Egzersiz rutininize yeni temalar eklemek bu yüzden yardımcı oldu.”

Seçim günü olduğu gibi burada da katılımcılar Obama ya da Romney arasında seçim yaptı. Ancak spor salonunda bu seçimi bir kez değil, diledikleri kadar yapabildiler.

”Bir adayı diğerinden daha fazla yumrukladığımı farkettim. Aimee her iki kolumu da eşit oranda kullanmam gerektiğini hatırlattı.”

”Boksa ilk başlayanlar önce tedirgin olur. Ama buradakiler kendilerini o kadar çabuk kaptırdılar ki, vuruşlar kısa zamanda şiddetlendi.”

Washington Spor Kulübü, seçimlerden sonrasında dersleri kaldırdı ama siyaset, Washington’da tüm hızıyla devam ediyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG