Erişilebilirlik

Washington'da Yaşayan Türkler Hamsi Festivalinde Buluştu


Washington'da Yaşayan Türkler Hamsi Festivalinde Buluştu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

ABD’nin başkenti Washington ve çevresinde yaşayan Türkler, Hamsi Festivali’nde biraraya geldi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festival, Washington D.C, Virginia ve Maryland'da yaşayan Türklerin katılımıyla coşkulu bir şekilde geçti.

Festival, Amerika’da yaşayan Türkler’in kurmuş olduğu sosyal medya grubu Turkish DC.VA.MD ve Türk Amerikan Derneği ATA-DC’nin katkılarıyla düzenlendi. Festivale Amerika’da yaşayan çok sayıda Türk ve onların misafiri Amerikalı da katıldı.

Karadeniz’de avlanan hamsiler, sponsorlar sayesinde aynı gün içinde Washington’a getirildi. Taze hamsiler büyük ızgaralarda odun ateşinde pişirildi. Çıtır çıtır olan hamsiler soğan, roka ve tereyle birlikte sunuldu.

Festivalde sahne alan müzisyen Büşra Kayı Tarhan ve Berkay Köklü’nün söylediği şarkılarla eğlenip, halk oyunları oynayan katılımcılar, biraz olsun memleket hasretlerini giderme fırsatı buldu.

Katılımcıların hamsi yemek için ödedikleri paralar, Cumhuriyet’in 100’ncü yıl kutlamaları etkinliklerinde kullanılmak üzere ATA- DC’ye bağışlandı.

ATA-DC Başkanı Sıtkı Kazancı, “Bu festivalin amaçlarından biri de ATA-DC’nin düzenleyeceği Cumhuriyetimiz’in 100’ncü yıl etkinliklerine katkıda bulunmak” dedi.

Turkish DC.VA.MD grubunun kurucusu Yusuf Bulca da, “Festivale beklediğimizin çok üstünde bir talep oldu. Gelecek yıl çok daha yüksek katılımlı bir organizasyon yapmak gerekecektir” diye konuştu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG