Erişilebilirlik

Washington’da Trump Karşıtları ve Destekçilerinden Protesto


Kendilerini 'jugalolar' olarak adlandıran Rap grubu Insane Clown Posse hayranları
Kendilerini 'jugalolar' olarak adlandıran Rap grubu Insane Clown Posse hayranları

Trump’I destekleyenler başkent Washington’un tam merkezinde organize ettikleri ve ‘tüm yürüyüşlerin anası’ olarak adlandırdığı gösteriye binlerce kişiyi bekliyordu ancak katılımcı sayısı yüzlerce kişide kaldı.

Trump’ı destekleyenlerin düzenlediği bu miting Washington’daki siyasi bölünmeleri vurgulayan etkinliklerden sadece biriydi. National Mall olarak bilinen ulusal parkın çok yakınındaki Beyaz Saray önünde de bir başka grup Trump’ı protesto etmek için toplandı. ABD başkanlık seçimlerine Moskova yönetiminin müdahale ettiği iddialarının araştırılmasını isteyen onlarca protestocu, Beyaz Saray’ın önünden Rusya Büyükelçiliği’ne yürüdü.

Trump’ı destekleyen protestocuların sayılarıyla her ne kadar karşıtlarını bastırsa da, Washington her iki gruptan daha kalabalık bir protestoya daha ev sahipliği yaptı. Amerikalı ünlü Rap grubu Insane Clown Posse grubunun kendilerini ‘juggalolar’ olarak adlandıran hayranlarıydı. Lincoln Anıtı önünde toplanan yaklaşık 1500 kişilik grup yürüyüşle başlayan, konserle devam eden ve gün boyu süren etkinlikte ‘sınıfsal ayrıma dayalı ayrımcılık’ yaptıkları gerekçesiyle güvenlik güçlerini protesto etti.

Adalet Bakanlığı’nın 2011 yılında yayınladığı bir raporda aşırı dövmeleri olan, tuhaf şekilde yüzlerini boyayan ve ‘dağınık bir şekilde organize olan karışık bir çete’ olarak nitelendirilen grup, ‘çete’ tanımlamasını protesto etmek için Washington sokaklarındaydı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG