Erişilebilirlik

Washington’da Türk Kültür Ayı Başladı


Washington Türk-Amerikan Derneği ATA-DC, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türk Kültürü Mirası Ayı’nın açılışını Amerikan Kongresi’nde verdiği resepsiyonla yaptı

Eylül ayı üç yıldır Washington’da Türk Kültürü Mirası Ayı olarak biliniyor. Eylül boyunca farklı faaliyet ve programlarla Türk kültürü, tarihi, sanatı, mutfağı ve modasını Amerikalılar’a tanıtan Washington Türk-Amerikan Derneği ATA-DC, bu yılki Türk Kültürü Mirası Ayı’nın açılışını Amerika Türk Koalisyonu’nun da katkılarıyla Kongre’de gerçekleştirilen renkli bir resepsiyonla yaptı.

Açılışa Kongre Türk Dostluk Grubu Eş Başkanı Virginia Foxx’un yanısıra, dostluk grubu üyesi Andre Carson, Sheila Jackson Lee, Kongre çalışanları ve Amerika’da yaşayan Türkler ve onları emsil eden dernek üyeleri katıldı.

Türkiye’nin Amerika için her zaman önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Kongre Türk Dostluk Grubu üyeleri, gelenekselleşen faaliyetlerin Türkiye’nin ve Türkler’in daha iyi tanıtılmasına önemli katkıda bulunduğunu belirtti.

Washington Türk-Amerikan Derneği Başkanı Gizem Şalcıgil White ve yönetim kurulu üyeleri, açılışın onur konuğu olan 2006 yılında Atlas Okyanusu’nu, 2007 yılında da Büyük Okyanus’u tek başına kürek çekerek geçen ve Guinness Dünya Rekoru kıran Erden Eruç’a bir plaket verdi.

Kardelen Dans Topluluğu’nun sunduğu ve Türkiye’nin farklı yörelerinden halk oyunlarını da izleyen Kongre çalışanları, başta baklava ve Türk kahvesi olmak üzere, Türk mutfağının lezzetlerini de tatma fırsatı buldu.

Bu yıl Washington’un farklı bölgelerinde iki festivalin yapılacağı Türk Kültürü Mirası Ayı’nda festivaldeki etkinliklerin yanısıra Türk sinemasından filmler, Türk edebiyatından halk hikayeleri, Türk Restoranları Haftası ve Türk Mutfağını tanıtma programları yer alacak.

Her yıl daha çok ilgi çeken Türk Kültür Mirası Ayı, Washington Belediyesi’nden iki kez Sanat ve Kültür fonu almayı başardı. Türk Festivali de 2011 yılında Washington City gazetesinin düzenlediği “Best of DC” yarışmasında halk oylamasıyla Washington'ın en iyi festivali seçildi.2012’de de, Türk Restoranları Haftası yine aynı yarışmada Washington’un “En İyi Uluslarası Yemek Sunumu” ödülüne layık bulundu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG