Erişilebilirlik

'WikiLeaks Kurucusu Assange İngiltere'de'


'WikiLeaks Kurucusu Assange İngiltere'de'
'WikiLeaks Kurucusu Assange İngiltere'de'

WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange tutuklanmak üzere uluslararası çapta aranıyor.

Bu arada İngiliz basını Assange’ın İngiltere’nin güneyinde saklandığını iddia etti. Gazeteler, 39 yaşındaki Avustralyalı Assange’ın Ekim ayında İngiltere’ye giriş yaptığını ve bu sırada bir telefon numarasıyla adres beyan ettiğini yazıyor.

WikiLeaks’ın sızdırdığı gizli belgeler, Amerikalı diplomatların dünya liderlerine ait ağır eleştirirlerini ortaya koydu. Birçok ülkede sızdırılan belgeler yankı uyandırdı, iç politika tartışmalarına neden oldu.

Wikileaks’ın belgelerinde Moskova’daki Amerikan Büyükelçiliği’nden gönderilen gizli belgede Rusya’nın neredeyse bir ‘mafya devletine’ dönüştüğü değerlendirmesi yapılıyor.

Konuyla ilgili olarak CNN’ın sorularını yanıtlayan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Amerika’nın Rusya’nın içişlerine karışmaması gerektiğini söyledi.

Interpol, Assange’ın kırmızı bültenle arandığını duyurdu. Assange, İsveç tarafından, cinsel taciz ve tecavüz suçlamalarından aranıyor.

Assange’ın avukatı Mark Stephens, İngiliz polisinin müvekkilinin yerini bildiğini öne sürdü. İngiliz yetkililer ise İsveç’in tutuklama kararını yeniden çıkarmasını beklediklerini söyledi. Yetkililer, önceki kararın bazı bürokratik yanlışlıklar nedeniyle geçersiz olduğunu kaydetti.

XS
SM
MD
LG